Hej Dragnäsbäck!

JNT Fiber till Jägaresplanaden

Som vi tidigare informerat kartlägger vi intresset för JNT Fiber på Jägaresplanaden. För att få möjlighet till fiber, behöver du beställa din anslutning senast 30.4.2021.

Digital fiberinformation

I vanliga fall skulle vi komma ut och hålla en informations- och diskussionskväll tillsammans med er. På grund av den rådande pandemin är detta inte möjligt just nu. Istället har vi gjort en fiberfilm, där vi berättar mer om JNT och vad JNT Fiber går ut på.

Anmäl ditt fiberintresse

Ifall du är intresserad av JNT Fiber, men inte ännu gjort en intresseanmälan, vänligen kontakta oss så fort som möjligt via telefon 06 786 8210 eller fyll i vår intresseanmälningsblankett, så kontaktar vi dig.

Pris

Vi erbjuder följande betalningsalternativ:

  • Engångsbetalning, kampanjpris: 1590 € (normalt 1760 €)
  • Delbetalning: Engångssumma på 250 €, därefter 39,86 €/mån. i 36 månader (totalt = 1684,96 €).
  • JNT Hyrfiber 24,90 €/mån

Till priset tillkommer kostnader för de specifika tjänsterna du väljer att ta via fibern. Även kostnad för eventuella grävarbeten kan tillkomma.

Kontakta oss

Vårt fiberteam svarar gärna på dina frågor gällande fiberutbyggnad till nya orter.

Vanliga frågor och svar

Vilka internethastigheter kan jag beställa?

Vi erbjuder följande hastigheter: 50/50 Mbit/s, 100/100 Mbit/s, 250/100 Mbit/s, 500/100 Mbit/s, 1000//100 Mbit/s. Vi erbjuder dig vissa internettjänster till kampanjpris när du gör ett tidsbundet avtal. Du hittar våra pågående kampanjer här.

Hur fungerar tv via fiber?

Du kan välja att beställa vår traditionella kabel-tv-tjänst, eller vår moderna IPTV. Båda tjänsterna erbjuder ett brett kanalutbud. IPTV är television som sänds ut via bredband, och är ett bra alternativ för dig som vill ha fler smarta funktioner och möjligheten att skräddarsy dit tv-tittande. Läs mer här.

Behöver jag ett fibermodem?

Fibermodemet ingår och är JNT:s. Vi sköter automatiskt om uppdateringar och byter ut det ifall det går sönder. Vid åskväder är det viktigt att dra ur stöpslarna till elektronisk utrustning.

Hur gör jag för att surfa trådlöst när jag har fiber?

Med WiFi, som det kallas, kan du i ditt hem surfa trådlöst på nätet via t.ex. din bärbara dator, mobil eller surfplatta. För att få en täckande trådlös uppkoppling som når ut till alla rum i bostaden, krävs en eller flera externa WiFi-sändare. Vi erbjuder våra kunder att prova de mycket omtyckta WiFi-basstationerna AirTies gratis i två veckor innan köpbeslut. Priset efter provperioden är 119€/st.

Jag har ett rör färdigt på tomten, kan det användas?

Ja såvida du är ägare till röret och det annars är intakt går det högst troligt att använda

Kan jag sköta grävningen och rörnedläggningen på tomten själv?

Det går också utmärkt, då kommer ingen faktura för grävningen från oss.

Behöver något göras åt mina interna el, tv och kabel-tv nät?

Fibermodemet behöver nätspänning på 230 V, så ett eluttag för det behöver finnas. Vi kopplar ihop bostadens befintliga, interna kabel-tv nät (koaxialkabel) med fibermodemet. Önskas t.ex. nätverksuttag kan vi installera dem också mot en tilläggskostnad.

Kan jag få hushållsavdrag för fiberinstallationen?

Ja, 300 € + halva grävkostnaden på tomten.

Är fiber den bästa tekniken det går att få till mitt hus för tv, internet och telefoni?

Ja, fiber är det bästa alternativet vi känner till idag och en investering för lång tid framöver.