Hyvin toimiva etätyö oikean ja luovan IT-toimittajan ansiota

HSS Medialla on toimintayksikköjä Vaasassa, Kokkolassa, Närpiössä ja Kristiinankaupungissa ja näissä oltiin hyvin valmistautuneita, kun etätyöskentelyn aloittaminen kotoa tuli ajankohtaiseksi useimmille toimituksissa työskenteleville tänä keväänä.

Konsernin IT-johtaja Mika Suomalainen toteaa, että vaadittiin kuitenkin vähän luovuutta ja uusien ratkaisujen löytämistä, kun kaiken toimivuutta oli testattava käytännössä.
– Kun on kyse etätyöstä, turvallisuus on tärkeä näkökohta ja tätä varten meillä on jo usean vuoden ajan ollut salattu VPN-liittymä. Se mahdollistaa työntekijöidemme kirjautumisen yrityksen omaan verkostoon yksityisen ”tunnelin” kautta, hän selittää.  
– VPN on ollut tärkeä myös siksi, että yrityksen IT-tukihenkilöillä on oltava mahdollisuus auttaa työntekijöitä koska tahansa ja mistä tahansa paikasta, myös heidän työskennellessä kotona, Mika jatkaa.

VPN-ratkaisu on vain yksi monista palveluista, joita HSS Media ostaa JNT:ltä, joka on ollut konsernin IT-liikekumppani yli kymmenen vuoden ajan.
– Kaikki alkoi puhelinviestinnästä ja, sen jälkeen olemme valinneet käyttää JNT:ä yhä useammissa olennaisissa, suurissa toiminnoissamme. JNT on sopivan suuri operaattori ja nyt tänä keväänä heidän asiantuntemus ja hyvin toimivat järjestelmät on pantu koetukselle useita kertoja.

Mikan mukaan hyvin toimivan etätyöjärjestelmän luominen vaatii myös luovuutta. 
– Tiedonkulku, toimiva tuki ja ennen kaikkea sosiaalinen yhteenkuuluvuus ovat tärkeimpiä huomioon otettavia tekijöitä. Myös nämä olemme HSS Medialla ratkaisseet hyvin teknisten ratkaisujen avulla, hän sanoo.  

Teksit ja valokuva: Anna Sand/bySand

Tästä löydät lisätietoa JNT:n yritysratkaisuista.

Tarvitseeko teidänkin yhtiönne telekomiin kokonaisratkaisuja? Ota yhteyttä niin pohdimme yhdessä.

Tule käymään

Rauhankatu 22, krs 3 65100 Vaasa
Alholminkatu 3, 68600 Pietarsaari