Norcar suosii paikallisia palveluntuottajia

Kattava tarjonta, henkilökohtainen palvelu ja vahva paikallisuus. Siksi Norcar on valinnut yhteistyön JNT:n kanssa.

Norcarin toimiston yhteydessä Uudessakaarlepyyssä on iso varasto. Hyllyissä on kaikkia mahdollisia toimistotarvikkeita: esim. papereita, kyniä, kansioita ja kirjekuoria. Ostoassistentti Katja Fagernäs huolehtii paperin lisäämisestä tulostimeen, joka tarkemmin sanottuna on huippunykyaikainen Konica Minolta monitoimilaite. Talossa on kaksi samanlaista ja lisäksi yksi tytäryhtiö Kirferillä.

– Useimmiten tulostamme tai skannaamme tavallisia A4-asiakirjoja, mutta toisinaan tarvitsemme ensiluokkaisia värikopioita tai mahdollisuuden tulostaa nopeasti ja helposti omia varaosaluettelojamme, hän sanoo.

Tulostimet on toimittanut JNT, aivan kuten yrityksen kuituliittymän ja internet-yhteydenkin.

– Mielestäni paikallinen palveluntuottaja on ainoastaan eduksi. Palvelu on tärkeää, ja olen mieluummin tekemisissä paikallisen yrityksen ja oikean ihmisen kanssa sen sijaan, että joutuisin käyttämään isoa firmaa, jossa usein ohjataan chattibottiin ja jossa joutuu odottamaan huomattavasti pidempään, mikä on vielä kallistakin, sanoo Katja Fagernäs.

Yhteistyösopimus JNT:n kanssa mahdollistaa Norcarille sopivan tulostimen hankinnan lisäksi ylläpidon ja huollon, mikä on kustannustehokas ratkaisu. Laitteet on nimenomaan suunniteltu erilaisten asiakirjojen käsittelyyn yrityksen sisällä sekä eri käyttäjille. Niissä on myös sisäänrakennettu turvajärjestelmä, joka suojaa arkaluontoiset tiedot.

Uudessakaarlepyyssä sijaitseva yritys Norcar on pitkään ollut Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen ja JNT:n asiakas. Nyt nämä yritykset ovat yhdistyneet ja Norcarin talouspäällikkö Leif Hagnäs jatkaa mielellään yhteistyötä.

– Pienempi toimija tuo turvaa. Arvostan ennen kaikkea sieltä saatavaa henkilökohtaista palvelua, ja tietenkin tuntuu myös hyvältä tukea paikallista palveluntuottajaa. Meillä on lisäksi sama yhteyshenkilö, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä myös aikaisemmissa työpaikoissani.

Kun jokin on varastosta loppu, tarvitsee vain ilmoittaa JNT:lle, niin homma hoituu. Katja Fagernäs toteaa, että tavarantoimitukset ovat joustavia, ja usein heidän oma yhteyshenkilönsä tuo tuotteet, tai jos on oikein kova kiire, asia järjestetään jollain toisella tavalla.

– Saamme itse päättää, tilaammeko toimistotarvikkeet heidän verkkokaupastaan vai haluammeko henkilökohtaista palvelua.

Joustavuuden ja henkilökohtaisen palvelun ohella myös tuotevalikoima saa kiitosta – täällä on kaikkea Norcarin tarpeisiin ja parhaat tuotemerkit.

– JNT tarjoaa aina asiakkailleen nykyaikaisimman tekniikan ja uudet tuotteet, sanoo Leif Hagnäs.

Norcarilla on tällä hetkellä noin 50 työntekijää, joista 25 on taloudesta, myynnistä, ostosta, logistiikasta ja muista tukipalveluista huolehtivia toimihenkilöitä. Myös tuotannonjohto on riippuvainen digitaalisista järjestelmistä. Pienkuormaajien tuotannon ja toimintojen koko ajan kasvaessa taustalle tarvitaan vakaat järjestelmät sekä ennen kaikkea luotettavat ja toimivat verkkopalvelut. Aivan kuten muissakin paikoissa, suurin osa yrityksen tiedoista on nykyään tallennettu palvelimille, joiden tulee olla sekä turvallisia että helppokäyttöisiä.

– Toimintamme edellyttää, että sekä ulkoinen että sisäinen viestintä ja tietoliikenne toimii. JNT toimittaa juuri sen, mitä tarvitsemme. Meille ei ole tärkeintä, että saamme mahdollisimman halvan palveluntuottajan, vaan se, että valitsemme mieluummin parhaan paikallisen toimijan. JNT:ltä saamme henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua ongelmien ilmaantuessa, sanoo Leif Hagnäs.

Norcar Ab

– Perustettu vuonna 1979, sijaitsee Uudessakaarlepyyssä.
– Valmistaa runko-ohjattuja pienkuormaajia pääasiassa yrittäjille viheralueiden kunnossapitoon, maatalouteen ja kiinteistönhoitoon.
– Noin 80 prosenttia tuotannosta menee vientiin.
– Noin 50 työntekijää.
– Teollisuusautomaatioyritys Kirfer on vuodesta 2020 alkaen ollut itsenäinen toimija.