Oma kuituliittymä jokaiseen huoneistoon Lehmuspuistossa

Kuva: Erika Kangas on asunut jo syksystä asti remontoidussa ”Lääkäritalossa” osoitteessa Rantakatu 30, Vaasa. Peruskorjauksen suoritti KickBack Capital Oy, jota edustaa tässä Linus Renkonen. Kunnostuksen yhteydessä on valittu ensiluokkaiset materiaalit sekä paras mahdollinen tekniikka. Talon jokaisessa 28:ssa asunnossa on JNT:n kuituliittymä. Asukkaan tarvitsee vain tehdä tilaus, jolloin palvelut aktivoituvat.

Huippuluokan asumista – huippuluokan internet-liittymä

Osoitteessa Rantakatu 30, Vaasa, kivenheiton päässä mereltä ja suositulta rantapromenadilta, sijaitsee Lehmuspuisto – kerrostalo, jota paikalliset ovat kutsuneet myös ”Lääkäritaloksi”, koska se rakennettiin varta vasten Vaasan keskussairaalan lääkäreille ja heidän perheilleen vuonna 1956. Rakennus on peruskorjattu samalla periaatteella kuin talo alun perin tehtiin – huomiota on kiinnitetty hienostuneisuuteen, ensiluokkaisiin materiaaleihin sekä uusimpaan tekniikkaan. Viimeksi mainittuun sisältyy tietysti JNT Kuitu.

Asunto Oy Vaasan Lehmuspuistossa on 28 asuntoa viidessä kerroksessa. Kunnostuksesta vastaa rakennuttajana KickBack Capital Ab Ltd, jota edustaa projektipäällikkö Linus Renkonen.

— Kaikki purettiin perustukseen asti, ja rakennukseen myös lisättiin yksi kerros. Kyse on ensiluokkaisista asunnoista, jotka kaksi vuotta kestäneiden rakennustöiden jälkeen olivat valmiina vuoden 2023 alussa, Renkonen kertoo.

Osa asunnoista on myyty ja osa annettu vuokralle. Yksi vuokra-asunnon valinneista on Erika Kangas, joka muutti taloon syyskuussa ja viihtyy siellä hyvin.

— Sekä materiaaleista että tekniikasta huomaa, että laatuun on panostettu, hän toteaa.

Lehmuspuisto on yksi ensimmäisistä taloista Suomessa, joihin on asennettu tällaista älyteknologiaa. Ilmastointia ja kiinteistön muuta tekniikkaa ohjataan sen avulla. Taloon haluttiin myös paras mahdollinen kuitutekniikka, ja niinpä sen toimittajaksi valittiin JNT.

— JNT on paikallinen toimija, johon saa helposti yhteyden ja jonka kanssa yhteistyö sujuu hyvin. Meille on tärkeää, että viestintä on vaivatonta koko prosessin ajan, ja JNT:n kanssa voimme luottaa siihen, Renkonen toteaa.

Kuva: Asunto Oy Vaasan Lehmuspuisto tarjoaa ainutlaatuista kerrostaloasumista meren rannalla Vaasassa. Talo on peruskorjattu niin sisältä kuin ulkoakin, ja remontin yhteydessä päätettiin luottaa JNT:hen FTTH:n (Fiber To The Home) toimittajana asuntoihin.

Lehmuspuistoon KickBack Capital valitsi parhaan kuitutekniikan – FTTH, Fiber To The Home. Se merkitsee sitä, että jokaisessa asunnossa on oma kuituliittymä. Tämän ansiosta talon asukkailla on mahdollisuus saada nopein JNT:n tarjoama internet-yhteys (1000/500Mbit/s).

— Suunnittelijamme toi asian esille, ja aloitimme heti neuvottelut JNT:n kanssa. Tämä ei vaikeuttanut rakennusprosessia lainkaan – se tarkoittaa ainoastaan sitä, että kaikkea tekniikkaa ei ole keskitetty talon teknisiin tiloihin, Renkonen selvittää.

Taloyhtiöasunnon liittäminen FTTH-tekniikkaan edellyttää sitä, että talon sisäinen verkko on nykyaikaistettu. Asunto Oy Lehmuspuisto päätti siksi päivittää sisäisen verkkonsa. Varsinainen liittäminen ja kytkeminen kävi helposti, ja Renkonen kiittää myös JNT:n aliurakoitsijoita, jotka hoitivat käytännön työn.

— He mukauttivat työnsä meidän aikatauluumme, ja olemme erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen.

Myös asukkaat ovat tyytyväisiä ja mielissään siitä, etteivät heidän nopeat internet-yhteytensä ole muita liittymätyyppejä kalliimpia.

Kuva: Erika Kangas tekee usein etätöitä kotoa käsin, joten hänelle hyvin toimiva, luotettava ja nopea internet-yhteys on välttämättömyys.

Kangas tekee osittain etätyötä kotoa käsin. Hän on ammatiltaan apulaistarkastaja, ja työnsä puolesta hän käsittelee hakemuksia ja oleskelulupia sekä on yhteydessä moniin viranomaisiin ja palvelimiin.

— Päivittäin pitää lähettää lukuisia asiakirjoja, joten yhteyden on oltava luotettava ja nopea. Siinä ei ole ollut pienintäkään ongelmaa, hän toteaa.

FTTH-tekniikka mahdollistaa nopeuden rajattoman lisäämisen, ja tulevaisuutta silmällä pitäen sekä yhä vaativampiin palveluihin varautuen FTTH on tällä hetkellä paras valinta uusiin asuntokokonaisuuksiin. JNT Kuitu on saatavilla JNT:n koko toiminta-alueelle.

Kuva: Jokaiseen huoneistoon, johon on tilattu JNT:n laajakaistapalvelut, on asennettu WiFi -lähettimen lisäksi myös erillinen kuitumuunnin. Muita laitteita ei FTTH-asennukseen tällä hetkellä tarvita. Toteutus asunnoissa on siis hyvin siisti ja huomaamaton.

Teksti ja kuvat: Anna Sand/bySand

Autamme mielellämme asuntoyhtiöitä saamaan parhaat palvelut.
Ota yhteyttä, niin kerromme lisää mahdollisuuksista juuri teidän taloyhtiöönne!

  • Taloyhtiö

  • Hidden


  • Yhteyshenkilö