Nollge – Framtiden är redan här

Nollge är ett IoT-koncept som erbjuds av JNT. Ett koncept som hjälper dig säkerställa och övervaka kritiska funktioner. Trådlösa anslutningar för säker övervakning av fastigheter, fastighetsteknik och föremål.

IoT lösningar via det globala trådlösa Sigfox nätverket

JNT erbjuder IoT-anslutningar (Internet of Things) genom världens mest utvecklade dataöverföringsteknologier. Lösningarna bidrar till ökad effektivitet, optimering av energikonsumtionen och fungerar speciellt bra att använda inom områden som rör säkerhet. Trådlösa anslutningar kan tas i bruk även i fastigheter utan elektricitet eller kablar.

Störningsfria förbindelser ger trygghet, batterierna en lång drifttid och underhållsfriheten en chans att koncentrera sig på ens huvudsakliga verksamhet. JNT erbjuder valmöjligheten bland hundratals produktlösningar genom världens största IoT ekosystem. Just för dina behov, just då när behovet finns. När du ännu kan påverka framtiden. Läs mer om JNT:s IoT koncept Nollge här.

sigfox

SIGFOX är en världsledande leverantör av dedikerade trådlösa anslutningar för Sakernas internet (IoT) samt Maskin till maskinkommunikation (M2M) över sitt globala low-power wide-area network (LPWAN). Sigfox är det mest utvecklade LPWA-nätverket och det första globala nätverket som är helt inriktat på fysiska enheter som är anslutna till internet. Det trådlösa nätverket kompletterar befintliga högbandbreddssystem genom att tillhandahålla en ekonomisk, energieffektiv överföring av små mängder data över långa sträckor, vilket sänker hindren för bred implementering av mångsidiga lösningar, samtidigt som det kraftigt förlänger batteriet och livslängden för de anslutna enheterna.

Varför Sigfox?

Sigfox är marknadens mest energiekonomiska förbindelse från enheten till molntjänsten. Av framtiden förväntar man sig enheter som inte längre behöver batteribyte eller -laddning, då enheterna skapar all nödvändig energi själva.

Anslutningarna är mycket kostnadseffektiva och tekniken är kompatibel med Bluetooth, GPS 2G/3G/4G och Wi-fi. Användarvänligheten kan förbättras genom att koppla Sigfox med andra anslutningar. Missionen är att bredda användning av IoT-teknologin genom att specialisera sig i hur olika företag kan skapa tilläggsvärde i sin verksamhet genom vår teknologi.

Sensorerna är exakta, säkra och närmast underhållsfria. Vissa enheter fungerar utan batteribyte upp till ett årtionde. Sigfox IoT-enheter skickar små mängder data, varvid det inte finns ett kontinuerligt servicebehov. Nätverkets omfattning innebär en kontinuerlig, säker förbindelse med nätverket.

Sigfox nätverkets säkerhet

Sigfox är en trygg och säker anslutning även när det kommer till de mera kritiska tillämpningarna. Säkerheten är en inbyggd del av Sigfox-systemet, hela vägen från IoT-enheten till slutkonsumenten. Såväl sensorerna som radiotekniken som man har i bruk är skyddade mot yttre störningar. I krypteringen använder man till exempel en blandning av informationen i de skickade meddelanden och sekvenseringen av själva meddelandena.

Mer info

Vill du veta mer? Kontakta oss då via kontaktformuläret nedan, ring oss på 06 786 8200 eller skicka e-post till foretagslosningar[a]jnt.fi.

Du kan också besöka oss på Alholmsgatan 3 i Jakobstad, Tvärgränden 7 i Vasa, eller Heinolasvängen 12 i Karleby (Konttoripistes lokal).