Österbottniskt samarbete: JNT och Estlander & Partners

Global konkurrenskraft i finansvärlden med hjälp av lokal telekom

Från kontoret i Vasa görs dagligen flera tusen affärer elektroniskt på kapitalförvaltningsbolaget Estlander & Partners och GRIT Fondbolag Ab. Det är a och o för dem att kunna lita på att IT-lösningarna fungerar prickfritt och effektivt, och att hjälpen är nära om det skulle bli problem. JNT stöder med konkurrenskraftiga och flexibla lösningar lokalt.

Kontoret på Stora Långgatan i Vasa är ljust och öppet med stora fönster. Det enda som skiljer det från andra kontor är de ovanligt många skärmarna med grafer och siffror.
-Våra kunder är institutioner som banker och pensionsbolag, förklarar vd Mathias Österberg. Vi har alltså främst företagskunder inom finans och de finns i hela Norden. Systerbolaget GRIT Fondförvaltning jobbar på samma sätt och delar kontorsutrymmen med Estlander & Partners. Även om majoriteten av kunderna är företag är också privatpersoner välkomna.
– Det roligaste med jobbet är att man fortfarande lär sig nya saker varenda dag, säger GRITs vd Per-Johan West. Vi får hjälpa andra i deras verksamhet och tillsammans med kunderna innovera och hjälpa dem utvecklas. Världen har blivit väldigt liten i vår bransch tack vare teknologin som finns idag, och utvecklingen inom finans går i ett huj.

Från JNT köper de sin produktionsomgivning, som det kallas – datalinjer, kapacitet och andra IT-lösningar.
– Vi har en bra mix av deras serviceutbud, förklarar Jonas Björkstrand, som ansvarar för IT. Vi är väldigt nöjda med samarbetet och ser det som en stor fördel att kunna få service lokalt och på svenska. JNT har en väldigt bra förståelse för våra specifika krav och hanterar olika situationer väl. De kan med kort varsel vara flexibla på ett sätt som större aktörer inte klarar av. Att systemen är pålitliga är högsta prioritet. Tidigare hade de ett helt serverrum, medan de numera endast har ett litet elskåp där allt ryms.
– Det visar vilken utveckling det varit för vår del och hur mycket som JNT sköter åt oss.

Det är högaktuellt att handla och stöda lokalt idag.
– Vi kan tänka globalt och ändå köpa lokalt, säger Per-Johan. Vi har över tjugo års erfarenhet av vad som krävs inom datakommunikation och infrastruktur för att vår verksamhet ska förlöpa smärtfritt, och det känns fint att hitta de lösningar vi behöver här i regionen. Vi får hjälp av JNT från deras kontor både i Vasa och Jakobstad.

Text och bild: Maria Tarvos, Antonomia

Läs mer om JNT:s företagslösningar här.

 

Kontakta JNT:s företagsföräljning: