JNT levererar helhetslösningar

På Nautor’s Swan uppskattar IT Manager Kenneth Gäddnäs snabb och personlig service från JNT, som hjälper dem med allt från brandväggar till mobilanslutningar.

– JNT har hjälpt oss mycket under åren och känner numera vår verksamhet och våra behov väl säger han.

Nautor’s Swan är en global gigant inom segelvärlden med några av världens lyxigaste segelbåtar. Den nybyggda strama vita båtfabriken på Alholmen utanför Jakobstad glänser ikapp med havet bara ett stenkast bort och fönstren erbjuder en makalös vy över den vackra skärgården. Här skapas de båtar som eftertraktas av både proffs och hobbyseglare världen över. Den nya fabriksbyggnaden med tillhörande kontor möjliggör integrerad produktion från start till slutfinish. De grundläggande IT-funktionerna måste fungera prickfritt och smidigt.  

Inom telefoni har Nautor’s Swan valt att gå in för JNT:s IP-baserade telefonisystem Cloudberry, ett system som gjort fysiska bordstelefoner obehövliga, fastän gamla lokala telefonnumren bibehållits. Lösningen underlättar både den interna och externa kommunikationen.

– Cloudberry är en applikation som fungerar ungefär som WhatsApp med lokalt telefonnummer. Alla har programmet installerat i sina datorer och använder hörlurar för samtal. Det underlättar arbetet mycket och gör också att man kan vara tillgänglig på samma nummer oavsett var i världen man befinner sig. Det har förenklat även mitt jobb mycket. Man behöver inte fundera på telefonhårdvara eller skilda IP-telefonnätverk längre, berättar Kenneth.

Kenneth ansvarar för ett brett område i sitt arbete som IT Manager. 

– Jag ansvarar för IT-lösningarna för Nautor här i Finland. Jag sköter också utvecklingen av ERP-systemet, installationer, nätverk och hela IT-infrastrukturen. Vi har en väldigt bra historia med JNT, vilket underlättar mitt arbete mycket. Vi har fått mycket hjälp genom årens lopp. Det är ett bekant bolag där man känner många ur personalen väl numera. Man kan också testa produkterna innan man köper, så man vet vad man får. JNT känner vår verksamhet väl och vet vilka behov vi har. Givetvis spelar priset också in; jag tycker att de har konkurrenskraftiga priser. 

Nautor’s Swan köper också andra kommunikationstjänster av JNT. 

– Vi knyter samman kontorsnätverken på våra olika verksamhetsorter, så man kan jobba mot samma system oavsett var man sitter. Då är en snabb linje mellan kontoren viktig och det har vi via JNT.

– Från JNT köper vi också brandväggstjänster. De sköter om och underhåller våra brandväggar. Vi bygger vpn-tunnlar mellan Nautor’s Swan och många av våra underleverantörer som vi behöver ha ett nära samarbete med, till exempel företag i Italien, England och övriga världen som samarbetar med oss, så att de enkelt kommer åt den information de behöver. Det underlättar samarbete med underleverantörerna väldigt mycket. 

Behöver ert företag också helhetslösningar för telekom? Ta kontakt så diskuterar vi mera.