JNT | Frågor om TV-tjänster

Frågor om IPTV

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM IPTV-TJÄNSTER

Här får du svar på de vanligaste frågorna om våra IPTV-tjänst.

Jag vill beställa mera kanaler till min IPTV-tjänst, hur gör jag?

Du kan beställa mera kanalar direkt i IPTV-boxen. Gå in i butiken, välj passande kanalpaket eller tilläggskanaler och bekräfta köpet genom att ange din egen köpkod. Om du inte vet din köpkod kan du kontakta vår kundtjänst. 

Du kan också kontakta vår kundtjänst på tel 06 786 8222 eller kundbetjaning[a]jnt.fi för att beställa kanalpaket eller tilläggskanaler.

Jag har tidigare haft IPTV från en annan leverantör, och har således redan en IPTV-box, kan jag använda min befintliga box?

Följande boxar borde med all sannolikhet fungerar med vår IPTV-tjänst: Motorola 1003, Motorola 1853, Motorola 2853 och Motorola Arris 1103. Har du en annan modell på din box, kan du kontakta vår kundtjänst, så kan vi reda ut saken.

Jag vill beställa IPTV, men har ingen internetanslutning, går det att beställa ändå?

Javisst, IPTV kräver en fiberanslutning till fastigheten, men det är inget krav att du har en internetanslutning.

Går det att bläddra undersidor på text-tv?

Inte för tillfället. Du måste slå in text-tv sidan på nytt för att ladda om sidan och sedan vänta ca 25 sekunder mellan undersidesbyte.

Hur får man fram info om vad programmet man ser på handlar om?

Programinfo fås via den elektroniska program guiden, så kallade EPG:n. (”TV” knappen).

Liten bild i stor tv. Hur får jag den större?

Tryck på ”Meny” knappen på fjärrkontrollen. Välj ”Inställningar” och sedan ”TV & Ljud” och tryck ”Ok”. Bläddra ner till ”Upplösning” välj SD och tryck sedan på ”Ok”. Boxen startar om, och hela TVbilden borde nu visas. Fabriksinställ iptv boxen om detta inte hjälper.

Bilden ryms inte i tv:n. Hur får jag den mindre?

Kontrollera inställningarna i IPTV boxen så de stämmer överens med vilken tv du har (16:9, 4:3, HD Ready, Full HD o.s.v). Ifall bilden fortfarande är för stor kan det bero på tv:ns inställningar.

Hur använder jag ReTV?

Tryck på ”TV” knappen och förflytta dig därefter med hjälp av fjärrkontrollens ”pilknappar” till vänster och upp/ner till det program du önskar titta på. Tryck därefter på ”blå” knappen på fjärrkontrollen. Bläddra ner med ”pilknapparna” till alternativet ”spela upp” och tryck ”ok”. Du kan spola framåt och bakåt i programmet genom att trycka på fjärrkontrollens ”pilknappar”.

Hittar du inte det du letar efter? Kontakta vår kundservice

06 786 8222