JNT | Press

JNT ordnar teknikloppis 23.8

Publicerad 02-08-2017

Varje år slänger vi omkring 40 miljoner ton elektroniska prylar. För att vi ersatt med annat eller för att de helt enkelt inte kom till användning. Nu är det är dags att göra något åt saken 

Som en del i vår bucketlist (https://www.jnt.fi/om-jnt/bucketlist/) anordnar nu JNT en teknikloppis under Spotlight i Jakobstad den 23.8 där du kan sälja, byta bort eller köpa begagnad elektronik. För ett hållbart Österbotten!

Vill du komma och sälja dina fungerande teknikprylar? Anmäl dig i så fall som säljare via events[a]jnt.fi . Du får tillgång till ett bord och får sälja dina teknikprylar kostnadsfritt. Begränsat antal platser. Din försäljningsplats är inte garanterad innan du mottagit ett svarsmail från oss. Anmäl dig senast 16.8.2017. 
Tänk på att sakerna ska vara i gott och fungerande skick. JNT ansvarar inte för varor köpta via teknikloppisen. Försäljarna ansvarar själva för försäljningen, samt för att ta hand om de saker som blir över.

Varmt välkommen! 

Läs hela artikeln

Large-paketet har utökats

Publicerad 25-07-2017

Large-paketet som du som har IPTV kan beställa har utökats med Al Jazeera kanalen. Kanalen hittas på kanalplats 54 och priset påverkas inte. Läs mera vilka kanaler som ingår i Large-paketet här

Läs hela artikeln

Varning för nätfiske och falska utlottningar!

Publicerad 07-07-2017

Vi vill igen påminna om att internetanvändare skall akta sig för utlottningar och undvika att fylla i sina uppgifter på internet. I många fall är det nämligen frågan om falska tävlingar och nätfiske. Undvik att fylla i era kontakt-, eller kontouppgifter på dessa sidor.

Internetanvändare kan få upp en ruta via dator, mobil eller surfplatta om att de vunnit en Samsung Galaxy S7 eller annan produkt från JNT. Tro inte på dessa meddelanden och fyll inte i några som helst uppgifter på dessa sidor.

JNT sänder inte ut sådana förfrågningar eller lottar ut produkter via andras sidor. Detta är nätfiske. Nätfiske är ett sätt att få tag på internetanvändares kontouppgifter för att sedan använda dessa till olaglig verksamhet. Var uppmärksamma och akta er från att uppge någon information i dessa rutor.

Var försiktiga och använd adblocker, det vill säga reklamblockare! 

Läs hela artikeln

Nu finns en uppdatering till Motorola Arris 1113 fjärrkontroll (svart)

Publicerad 20-06-2017

Om du har en Motorola Arris 1113 IPTV -box och därtill hörande svarta fjärrkontroll (se bild nedan) har du nu möjlighet att beställa en uppdatering till fjärrkontrollen. Genom uppdateringen får du tillgång till flera fjärrkontrollsfunktioner och uppdateringen är kostnadsfri.

 

De nya funktioner som du får tillgång till är bland annat:

Gula knappen: Ställer vilket språk man vill ha ljudströmmen på

Blåa knappen: Ställer undertextens språk

EPG: tar fram Programguiden

VOD: tar fram filmbiblioteket

 

Tag kontakt med vår kundtjänst på tel. 06 786 8222 eller via e-post kundbetjaning[a]jnt.fi om du önskar uppdatera din fjärrkontroll.

Läs hela artikeln

Eurosport med finskt referat

Publicerad 08-06-2017

Nu finns Eurosport HD Nordic och Eurosport HD Nordic 2 med finska referat att tillgå i IPTV tjänsten.

Nyheter i IPTV-tjänsten är Eurosport HD Nordic och Eurosport HD Nordic 2 med finska referat. Eurosport kanalerna har hittills funnits med svenska referat men nu finns alltså även finska referat att tillgå. Eurosport HD Nordic finns på kanalplats 221 och Eurosport HD Nordic 2 på kanalplats 222.

Eurosport HD Nordic kanalerna går inte att banda men inbandningsmöjlighet finns på Eurosport kanalerna med svenskt referat. 

Eurosport ingår i samtliga IPTV paket medan Eurosport 2 ingår i Medium- och Large-paketen. 

Läs hela artikeln

ViaPlay-tjänsten ingår i Viasat-paketen för IPTV-kunder

Publicerad 02-06-2017

Nyhet: Om du har IPTV och något av Viasat paketen har du nu även tillgång till ViaPlay-tjänsten.

Nu fungerar Viaplay för IPTV kunder som har ett abonnemang på Viasat. Du behöver själv gå in och aktivera ditt Viaplay-konto genom att skriva in ditt användarnamn, postnummer och e-post. Användarnamnet har samtliga IPTV kunder fått hemskickat och du hittar det på sista sidan i Titta! Nyheter om din IPTV-tjänst broschyren.

ViaPlay kan du aktivera på adressen: https://signup.viaplay.fi/jnt

Om du inte har kvar ditt användarnamn kan du höra av dig till vår kundtjänst på tel. 06 786 8222 eller kundbetjaning[a]jnt.fi så får du ett nytt. 

Läs hela artikeln

Nya öppethållningstider

Publicerad 29-05-2017

Fredagen den 26.5 öppnade vi vår nya butik Multitronic | JNT.

Hädanefter hittar ni Multitronic | JNT i både Jakobstad och Vasa. I Jakobstad finns vi på samma adress som tidigare, Alholmsgatan 3. I Vasa hittar ni oss på Hovrättsesplanaden 19.

Från och med fredagen den 26.5 håller våra butiker öppet enligt nedanstående tider:

Vardagar: kl. 10-18

Lördagar: kl. 11-15

 

Vår kundbetjäning når man via telefon och e-post vardagar kl. 8.00-16.30.

Tel. 06 786 8222

E-post: kundbetjaning[a]jnt.fi

 

Felanmälan 24/7
0800 306 719

Läs hela artikeln

JNT expanderar och investerar i Österbotten

Publicerad 24-05-2017

JNT:s fibersatsningar i Vasa-regionen tar fart, man flyttar fram positionerna och har beredskap att investera i fiberutbyggnad på bred front.

Pressmeddelande 24.5.2017

JNT har som mål att expandera i Österbotten så att man på lång sikt betjänar hälften av österbottningarna. Redan nu levererar JNT tjänster till 20.000 hushåll från Sideby i söder till Karleby i norr och expansionen är i full gång.

-        JNT:s uppdrag är att jobba långsiktigt för väl fungerande infrastruktur i Österbotten. Vi ser att det finns eftefrågan och behov av fungerande fiberförbindelser inte bara i de stora tätorterna utan också i mindre byar. Vi har beredskap att bygga ut i den takt det finns tillräckligt intresse från kunderna, berättar JNT:s VD Maria Höglund.

Fibernät är en grundpelare i JNT:s verksamhet. Fiberförbindelser behövs i företag och privathushåll för dagens, men också för framtidens behov.

-        Fiberförbindelser är det bästa nu kända alternativet för dataöverföring. Fysikens lagar talar för att fiber också framöver kommer att vara överlägsen som infrastruktur eftersom tekniken bygger på överföring i ljusets hastighet. Dagens, och också framtidens både fasta och mobila kommunikation behöver fiberinfrastruktur för att fungera fortsätter Höglund.

Jakobstadsregionen ligger i den absoluta toppen i Finland vad gäller fiberanslutningar och JNT har systematiskt utvidgat fibernätet under många år. T.ex. har man nyligen byggt ett heltäckande fibernät i Oravais i samarbete med Oravais Centralantennandelslag och för närvarande förs Telias kabel-TV nät i Nykarleby och Pedersöre över till JNT. Ett långsiktigt arbete med att bygga ut fiberinfrastrukturen till nya områden i Österbotten är i full gång.

I samarbete med Multitronic öppnar JNT nu betjäning i Vasa centrum, följande steg är att också erbjuda snabba fiberförbindelser till privatkunder i Vasaregionen.

-        Redan nu är många företag anslutna till JNT:s fibernät i Vasa-regionen, och antalet ökar hela tiden, säger Thomas Carp, chef för företagstjänster.
Nu jobbar vi vidare med att erbjuda fiberanslutningar också åt privathushåll. Vi vill erbjuda högklassiga tjänster där fiberanslutningen är en del av helheten. Redan nu finns en stor efterfrågan på marknaden,  säger JNT:s försäljningschef Nina Riska.

Rent konkret syns expansionen redan nu när grävjobb och fiberdragningar utförs på flera ställen samtidigt i Vasa-regionen. Potentiella kunder kan anmäla intresse i Multitronic-JNT butiken på Hovrättsesplanaden 18 i Vasa centrum eller på www.jnt.fi.

 

JNT vill främja livskvalitet i Österbotten. Det gör vi genom att erbjuda pålitliga tjänster inom internet, TV, telefoni och IT till både företag och privatpersoner. Vi är en lokal samarbetspartner som vid behov skräddarsyr lösningar för våra kunder. Idag omsätter JNT ca 14 miljoner euro och har 55 anställda. Vår vinst satsar vi på Österbottens utveckling och kontinuerlig framtagning av tekniskt avancerade tjänster. Huvudkontoret ligger på Alholmsgatan 3 i Jakobstad. www.jnt.fi

Läs hela artikeln

TCM utgår ur kanalpaketet Base

Publicerad 22-05-2017

Kanalen TCM som ingår i kanalpaketet Base kommer att utgå ur sortimentet den 31.5.2017. Avgiften för kanalpaketet ändras inte.

Vi beklagar eventuella olägenheter detta medför.

För mer information ber vi er kontakta vår kundbetjäning på 06 786 8222 (kl. 8-16.30) eller via kundbetjaning[a]jnt.fi

Läs hela artikeln

JNT:s IPTV tjänst förnyas

Publicerad 19-05-2017

JNT:s IPTV tjänst förnyas och uppdateras måndagen den 22.5.2017. Innan tjänsten förnyas vill vi informera om de ändringar detta medför dig som kund.

Från och med måndagen den 22.5.2017 kommer IPTV-tjänsten att se annorlunda ut när du öppnar din TV. Du kommer att mötas av en ny och fräsch design och kanalpaketen innehåller fler och bättre kanaler än tidigare. Fjärrkontrollens knappar kommer också att ha en del nya funktioner. Det enda du behöver göra för att ta den nya plattformen i bruk är att trycka på godkänn i rutan på din TV-skärm.

 

Kanalpaket

Tidigare har det funnits två olika grundpaket för IPTV-tjänsten. Dessa har varit MINI-paketet och BAS-paketet. I och med förnyelsen övergår vi till tre stycken grundpaket, dessa heter IPTV Small, IPTV Medium och IPTV Large. 

De konsumenter som tidigare haft MINI paketet får automatiskt det motsvarande paketet IPTV Small och de som haft BAS får automatiskt det motsvarande paketet IPTV Medium. 

 

Ändringar

Spin (5h) tjänsten som tidigare ingått i BAS-paketet ingår inte i det nya IPTV Medium paket. Spin (5h) inspelningarna kommer därmed inte vara tillgängliga efter den 22.5.

Även Spin 100 tjänsten kommer att upphöra. Inspelningar gjorda med denna tjänst kommer försvinna om man inte aktiverar tjänsten Spin+. Vid aktivering av Spin+ har man tillgång till de inspelningar som är upp till ett år gamla. Över ett år gamla inspelningar är inte tillgängliga överhuvudtaget.

Även inspelningar som har gjorts på egen hårdskiva kommer att försvinna den 22.5. 

Spin+ tjänsten är tillgänglig även framöver och erbjuds som tilläggstjänst för samtliga grundpaket. Spin+ tjänsten som kan köpas för 4€/månad möjliggör inspelning av 200 program. Inspelade program är tillgängliga under ett års tid om de inte raderas. Om du har haft Spin+ tidigare kommer de inspelningar som är över ett år gamla ej att vara tillgängliga efter den 22.5.

 

Tillgängliga tjänster

En stor nyhet är att du nu kan titta på TV via läsplattan, mobilen eller datorn. Vi kallar det mobil IPTV. Den mobila IPTV-tjänsten är en tilläggstjänst som du själv väljer om du köper. Tjänsten kostar 5€/månad. Om du inte vill använda dig av den så fortsätter du titta på tv precis som tidigare.

I alla grundpaket ingår Spin Demo-tjänsten som möjliggör inspelning av ett program. Inspelade program är tillgängliga under ett års tid om de inte raderas.

Med ReTV har du möjlighet att gå tillbaka en vecka i tiden och se på program. ReTV spelar automatiskt in TV-program sju dagar bakåt i tiden och finns automatiskt på ett antal kanaler i grundpaketen (ReTV kanalerna hittar du i den bifogade IPTV-broschyren). ReTV till de finska kanalerna är däremot en tilläggstjänst. För 3,90€/månad får du ReTV på kanalerna Yle1, Yle2, Yle Fem, Yle Teema, MTV3, Nelonen, Sub, Ava, Liv, Jim, TV5, Kutonen och Fox.

Hädanefter kan du också beställa tilläggskanaler och tilläggstjänster direkt via din IPTV-box. Se mer om detta i den bifogade IPTV broschyren. 

 

Kampanjer

Prova på ReTV och Spin+ kostnadsfritt i 3 månader. Beställ kampanjen via vår kundbetjäning på tel. 06 786 8222 eller via kundbetjaning@jnt.fi. Om du tar del av kampanjen börjar tjänsten faktureras automatiskt efter 3 månader men du kan själv avbeställa tjänsten när du vill.

Prova på den mobila IPTV-tjänsten kostnadsfritt i 3 månader. Beställ kampanjen via vår kundbetjäning på tel.  06 786 8222 eller via kundbetjaning@jnt.fi. Om du tar del av kampanjen börjar tjänsten faktureras automatiskt efter 3 månader men du kan själv avbeställa tjänsten när du vill. 

 

Kontakt

För mer information ber vi er kontakta vår kundbetjäning på 06 786 8222 (kl. 8-16.30) eller via kundbetjaning@jnt.fi. Ni är också välkomna in till vår butik på Alholmsgatan 3 i Jakobstad.

 

Läs hela artikeln