Uutiset

Heinäkuun bonuskanavat

julkaistu 25-06-2018

Heinäkuussa historiakanava H2 HD on bonuskanava IPTV:ssä ja Eurochannel on bonuskanava kaapeli-TV:ssä.

IPTV

Heinäkuun bonuskanava IPTV-palvelussa on historiakanava H2 HD. H2 HD on faktaviihteeseen keskittyvä kanava ja kanava lähettää viihdettä sekä laatudokumentteja vuorokauden ympäri. Kanavan kautta voit perehtyä entistä syvemmin maailmanhistoriaan, merkkihenkilöiden ja merkittävien historiallisten tapahtumien saloihin. Ohjelmat keskittyvät myös tieteeseen, sota-, muinais-, ja nykyhistoriaan.

Bonuskanavan löydät kanavapaikalta 20. Mikäli haluat jatkaa H2 HD-kanavan katsomista myös koeajan jälkeen, löytyy se lisäkanavien joukosta, hinta 3,30€/kuukausi. Kanava sisältyy myös History-kanavapakettiin joka sisältää sekä History että H2 HD kanavat. History-paketin hinta on 4,95€/kuukausi. 

Kanava on HD-laadussa joten tarvitset HD-laitteiston nähdäksesi kanavan.

 

Kaapeli-TV

Heinäkuun bonuskanava kaapeli-TV:ssä on Eurochannel. Eurochannel on kanava, joka keskittyy eurooppalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Kanava lähettää elokuvia, sarjoja ja muita ohjelmia kuten matkailuohjelmia ja musiikkia. 

Bonuskanavan löydät kanavapaikalta 61. Mikäli haluat jatkaa kanavan katsomista koejakson jälkeen, löydät kanavan Elisa Mix-paketeista, vapaavalintaisten kanavien joukosta. Hinta alkaen 9,90€/kuukausi. 

 

Lue koko artikkeli

Ota IPTV mukaan matkaan tänä kesänä - hanki mobiili IPTV

julkaistu 20-06-2018

Lomakausi on alkanut, kesä on parhaimmillaan ja meillä on yhä vähemmän aikaa istua kotona TV:n ääressä. Emme kuitenkaan halua missata suosikkisarjaa eikä futiksen MM otteluja, ja sateisena iltana on kiva katsoa hyvää leffaa.

Mobiili-IPTV mahdollistaa television katsomisen tabletilla ja matkapuhelimella paikasta riippumatta. Palvelu maksaa 5€ kuussa ja voit katsoa TV:tä kolmella laitteella yhtä aikaa. Mobiili-IPTV -sovellus toimii iOS- ja Android- laitteilla Suomessa sekä Ahvenanmaalla. Voidaksesi käyttää sovellusta, tulee sinulla olla IPTV-peruspaketti.

Nauhoituspalvelut ReTV ja Spin+ ovat käytettävissä myös mobiili-IPTV:ssä, joten voit sekä nauhoittaa että katsoa nauhoitettuja ohjelmia mobiilin IPTV:n kautta.

Mobiili-IPTV-palvelun tilaat helposti oman IPTV-boksin kautta. Löydät sen kauppa-ikonin alta. Voit myös ottaa yhteyttä meihin niin aktivoimme palvelun sinulle.

JNT asiakaspalvelu
06 786 8222
asiakaspalvelu[a]jnt.fi

Kanavatarjonta on hieman rajoitettu Mobiilissa IPTV-palvelussa ja kanavapaketit eivät ole mahdollisia tekijänoikeussääntöjen johdosta.

Lue koko artikkeli

Juhannuksen aukioloajat

julkaistu 19-06-2018

Multitronic | JNT kauppa on suljettu perjantaina 22.6, lauantaina 23.6 ja sunnuntaina 24.6. Muuten tavalliset aukioloajat. 

Tervetuloa taas maanantaina 25.6.

Vikailmoituksemme palvelee 24/7, puh. 0800 306 719

Hyvää juhannusta! 

Lue koko artikkeli

Kesäkuun bonuskanavat

julkaistu 04-06-2018

Kesäkuussa e-sport kanava Ginx on bonuskanava kaapeli-TV-palvelussa. IPTV-palvelussa näet Ruotsin TV8 koko kesäkuun ajan.

Kaapeli-TV

Ginx Esport kanava on kesäkuun bonuskanava kaapeli-TV:ssä. Moderni E-sport kanava soveltuu kaikille, joita kiinnostaa erilaiset pelit ja pelaaminen. Valikoimasta löytyy lähetyksiä eri e-sport kilpailuista sekä ohjelmia tietokone-, konsoli- ja mobiilipeleistä. Lisäksi peliarvostelut ja -vinkit sekä historialliset katsaukset eri klassikkopeleihin kuuluvat ohjelmistoon. Kanava on englanninkielinen ja löytyy kanavapaikalta 61. 

Mikäli haluat jatkaa kanavan katsomista 30.6 jälkeen, voit tilata kanavan Elisa Mix S, M ja L pakettien kautta. Ginx Esport kanava löytyy valinnaisten ja extra kanavien joukosta. Lisää tietoa Elisa Mix kanavista löydät täältä: https://www.jnt.fi/fi/tv/kaapeli-tv/

 

IPTV

Ruotsin TV8 on kanava, joka tarjoaa jännittävää, inspiroivaa ja rentouttavaa ohjelmaa. Voit katsoa sarjoja, dokumentteja, lifestyle-ohjelmia, elokuvia ja urheilua. TV8 kanavan laitat päälle työpäivän jälkeen ja olet takuulla tyytyväinen riippumatta siitä, haluatko vaipua unelmiin vai uppoutua dramaattisiin kertomuksiin. Kanava on suunnattu erityisesti naiskatsojille.

Mikäli haluat katsoa kanavaa 30.6 jälkeen, voit tilata sen hintaan 3,30€/kuukausi. Löydät kanavan lisäkanavien joukosta. Löydät kanavapaketit sekä lisäkanavat täältä: https://www.jnt.fi/fi/tv/iptv/

Lue koko artikkeli

JNT:n tietosuojalauseke

julkaistu 24-05-2018

JNT - Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy

Tietosuojalauseke

Markkinointi- ja asiakaskontaktirekisteri
Henkilöstörekisteri

 

Yleistä

Jokainen ihminen arvostaa yksityisyyttään, myös meidän asiakkaamme ja henkilöstömme. Liiketoimintamme harjoittaminen kuitenkin edellyttää henkilötietojen keräämistä ja käsittelyä. Henkilötietoa on muun muassa henkilön nimi, sähköpostiosoite ja henkilötunnus. Olemme sitoutuneita suojaamaan asiakkaidemme ja henkilöstömme yksityisyyttä ja käsittelemme heitä koskevia henkilötietoja tämän tietosuojalausekkeen ja sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Siksi pyydämme sinua tutustumaan huolellisesti tähän tietosuojalausekkeeseen.

Saatamme myös tehdä päivityksiä tähän tietosuojalausekkeeseen toimintamme kehittyessä tai lainsäädännön muuttuessa, joten pyydämme sinua palaamaan tähän tietosuojalausekkeeseen aika ajoin.

JNT saattaa myös toimia rekisterinpitäjinä toimiville yritys- ja organisaatioasiakkailleen niin sanottuna henkilötietojen käsittelijänä. Tällaisten tietojen osalta rekisterinpitäjä on JNT:n yritys- tai organisaatioasiakas ja henkilötietojen käsittely tapahtuu rekisterinpitäjänä toimivan asiakkaan tietosuojaselosteen ja osapuolten välisen palvelu- ja tietosuojasopimuksen mukaisesti. Niinpä tällaisen henkilötietojen käsittelyn osalta sinun on hyvä tutustua myös JNT:n asiakkaiden tietosuojaselosteisiin.

 

Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjänä suhteessa tässä tietosuojaselosteessa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn on Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy (jäljempänä myös “JNT” tai “me”):

Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy (“JNT”)

Y-tunnus: 0181640-7

Alholminkatu 3

68600 Pietarsaari

www.jnt.fi

Sposti: jnt@jnt.fi

Puh: +358 6 786 8111

Tietosuoja-asioista vastaava henkilö: Kenneth Nylund, Osastopäällikkö/Tietosuojavastaava. Tarkemmat yhteystiedot www.jnt.fi.

 

Mihin tarkoitukseen henkilötietoja kerätään ja millä perustein tietoja käsitellään?

Keräämme, säilytämme ja käsittelemme asiakkaita ja henkilöstöä koskevia henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin. Varmistamme myös, että meillä on aina vähintään yksi lainmukainen käsittelyperuste olemassa. Pääasiallisia käyttötarkoituksia ja käsittelyperusteita ovat:

Tuotteidemme ja palveluidemme tarjoaminen ja toimittaminen. Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja sopimusvelvoitteiden täyttämiseen ja tuotteiden ja palveluiden toimittamiseen, laskutukseen, perintään ja reklamaatioiden hallintaan liittyen. Tämän osalta lainmukainen henkilötietojen käsittelyperuste on sopimuksen täyttäminen ja valmistelu sekä oikeutettu etumme.

Markkinointi ja asiakasviestintä. Toteutamme mm. suoramarkkinointia sähköpostitse ja postitse nykyisille ja potentiaalisille asiakkaille, joten henkilötietoja käsitellään myös markkinointi- ja viestintätarkoituksiin. Tämän osalta lainmukainen henkilötietojen käsittelyperuste on oikeutettu etumme ja osin myös suostumus (sähköinen suoramarkkinointi potentiaalisille kuluttaja-asiakkaille). Riippumatta siitä perustuuko markkinointi suostumukseen vai ei, henkilöllä on kuitenkin milloin tahansa oikeus kieltää suoramarkkinointi. 

Asiakaspalautteen ja tukipyyntöjen hallinta. Asiakassuhteen aikana käsittelemme henkilötietoja myös asiakaspalautteiden ja tukipyyntöjen hoitamiseksi. Tämän osalta lainmukainen henkilötietojen käsittelyperuste on sopimuksen täyttäminen ja oikeutettu etumme.

Liiketoimintamme kehittäminen. Saatamme myös käsitellä henkilötietoja toimialamme mukaisen liiketoimintamme kehittämiseksi. Tämän osalta lainmukainen henkilötietojen käsittelyperuste on oikeutettu etumme.

Oikeudellisten velvoitteiden täyttäminen. Saatamme käsitellä henkilötietoja myös oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi (mm. kirjanpito, työsuhteet).

Henkilöstöhallinto. Henkilöstöön ja työnhakijoihin liittyviä henkilötietoja kerätään ja käsitellään pääasiassa henkilöstöhallinnollisiin tarkoituksiin, kuten työsopimusvelvoitteiden täyttämiseen, palkanmaksuun ja muihin työsuhteesta johtuvien oikeuksien ja velvoitteiden täyttämiseen sekä työsuhteisiin liittyvien lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseen liittyen. Tämän osalta henkilötietojen lainmukainen käsittelyperuste on sopimuksen täyttäminen sekä työsuhteeseen liittyvien lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen. Suostumuksen perusteella saamme ja käsittelemme myös työntekijöihin ja työnhakijoihin liittyviä muilta kuin henkilöltä itseltään saatuja henkilötietoja.

 

Mitä henkilötietoja JNT kerää? Mistä lähteistä tiedot saadaan?

Keräämme ja käsittelemme pääasiassa vain asiakkaisiin, potentiaalisiin asiakkaisiin ja henkilöstöön liittyviä henkilötietoja.

Asiakkaat ja potentiaaliset asiakkaat

Keräämme asiakkaisiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin liittyviä henkilötietoja lähinnä asiakkaalta itseltään ja toisinaan myös yrityksiltä, jotka myyvät tai vuokraavat yhteystieto rekistereitä markkinointitarkoituksiin (esim. Posti). Asiakassuhteen aikana syntyy ja kerätään myös osto- ja tilaushistoriaa koskevaa tietoa. Saatamme myös tarkistaa uusien asiakkaiden luottotiedot, mikäli myymme tuotteita tai palveluita laskulla.

Tyypillisesti saatamme saada suoraan asiakkaalta seuraavia tietoja:

 • henkilön nimi
 • henkilötunnus
 • osoite
 • puhelinnumero
 • sähköpostiosoite
 • tilaus- ja ostohistoria
 • markkinoinnin suostumukset / kiellot

Vastaavanlaisia tietoja voimme saada myös palveluntarjoajilta, jotka myyvät tai vuokraavat yhteystietorekistereitä markkinointitarkoituksiin. Henkilön luottotiedot saamme Suomen Asiakastieto Oy:ltä.

Henkilöstö ja työnhakijat

Henkilöstöön liittyen saamme henkilötietoja pääasiassa henkilöltä itseltään tai hänen suostumuksellaan myös muista lähteistä. Saatamme myös käsitellä henkilöstön osalta tietoja, jotka muutoin syntyvät työsuhteen aikana. Työnhakijoihin liittyviä henkilötietoja saamme henkilöltä itseltään tai hänen suostumuksella muilta tai muista lähteistä, kuten LinkedInistä tai entisiltä kollegoilta tai esimiehiltä.

Keräämme ja käsittelemme henkilöstöön liittyen pääasiassa seuraavia tietoja:

 • nimi
 • henkilötunnus
 • palkanmaksuun ja verotuksen pidättämiseen tarvittavat tiedot
 • yhteystiedot
 • terveystiedot (lakisääteisiin työnantajan velvoitteisiin liittyen)
 • ay-jäsenyystiedot (jäsenmaksujen palkasta pidättämistä varten)

Työnhakijat

Keräämme ja käsittelemme työnhakijoihin liittyen pääasiassa seuraavia tietoja:

 • nimi
 • yhteystiedot
 • koulutus, kokemus, työhistoria
 • hakemus ja ansioluettelo
 • soveltuvuustestitulokset (suostumuksella)
 • referenssit ja tiedot julkisissa lähteissä (suostumuksella)

 

Kuka käsittelee JNT:n tietoja? Luovutetaanko tietoja muille?

Käsittelemme henkilötietoja luottamuksellisina tietoina. Pääsääntöisesti henkilötietoja käsittelee yrityksemme henkilöstöön kuuluvat henkilöt työtehtäviään suorittaessaan. Mitä arkaluontoisemmasta henkilötiedosta on kyse, sitä rajatumpi joukko ihmisiä käsittelee niitä (esim. henkilöstöhallintoasiat). 

Saatamme myös ulkoistaa jotain henkilötietojen käsittelyä alihankkijoille. Käytämme alihankkijoita erityisesti tietojärjestelmätoimituksissa, taloushallinnossa, uusasiakashankinnassa, rekrytoinnissa ja sähköpostimarkkinoinnissa. Huolehdimme tällaisia alihankkijoita käytettäessä sopimuksin siitä, että henkilötietojen luottamuksellisuus säilyy ja tietoja käsitellään myös muutoin lainmukaisesti ja vain meidän hyväksemme.

Muutoin saatamme luovuttaa tietoja myös tuomioistuimen, lain tai toimivaltaisen viranomaisen sitä edellyttäessä. Saatamme myös luovuttaa tietojasi, mikäli olisimme osallisena yritys- tai liiketoimintakaupassa.

 

Luovutetaanko henkilötietoja EU:n ulkopuolelle?

Henkilötietojasi ei pääsääntöisesti luovuteta EU:n ulkopuolelle. Koska tietoja tallennetaan ja käsitellään ensisijaisesti sähköisessä muodossa, saattavat jotkut palveluntarjoajat sijaita EU:n ulkopuolisissa maissa. Tässä tapauksessa varmistamme, että tietojensiirto tapahtuu lain edellyttämiä riittäviä suojakeinoja noudattaen. Ensisijaisina vaihtoehtoina tulee kyseeseen (1) siirto EU:n komission hyväksymän riittävän tietosuojan maahan, (2) tietojen siirto EU-US Privacy Shield -sertifioituun yritykseen, taikka (3) EU:n mallilausekkeiden käyttäminen.

 

Kauanko henkilötietoja säilytetään?

Emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin on tarpeellista niiden käyttötarkoitukselle tai kuin sopimus tai laki vaatii. Henkilötietojen säilytysajat voivat kuitenkin vaihdella käyttötarkoituksesta ja tilanteesta riippuen. Henkilötiedot voidaan myös poistaa siinä tilanteessa, kun henkilö peruuttaa suostumuksensa tai pyytää tietojensa poistoa (eikä meillä ole muuta lainmukaista käsittelyperustetta), sopimussuhde päättyy taikka kun tieto on vanhentunutta taikka virheellistä. Saatamme tarvittaessa myös päivittää tietoja.

 

Miten henkilötietojen tietoturvasta huolehditaan?

Henkilötietoja säilytetään pääasiassa sähköisessä muodossa ja tiedot on suojattu alan yleisten standardien mukaisesti. Pääsy henkilötietoihin on rajattu käyttöoikeuksin. Käsittelemme tietoja luottamuksellisina emmekä luovuta niitä yleisesti emmekä myy tai vuokraa tietoja markkinointitarkoituksiin. Toimitilamme ovat myös hyvin suojatut ja lukitut.

 

Tietojen antamisen pakollisuus ja antamatta jättämisen seuraukset?

Henkilötietojen antaminen ja käsittely on pääasiassa pakollista vain siltä osin, että pystymme varmistamaan että sopimuksia solmivat henkilöt ovat siihen toimivaltaisia ja kelpoisia ja voimme muutenkin varmistaa sopimusvelvoitteiden ja sopimuksista johtuvien oikeuksien täyttymisen. Työsuhteessa tarvitsemme myös henkilötietoja siltä osin, että voimme täyttää työsopimusten täyttämiseen ja lakiin liittyvät velvoitteemme. Potentiaalisten asiakkaiden osalta henkilötietojen antaminen on pitkälti vapaaehtoista. Myös työnhakijoiden osalta henkilötietojen antaminen on vapaaehtoista, mutta tietojen antamatta jättäminen saattaa vaikuttaa työnhakijan valintaan.

 

Käytetäänkö verkkosivulla evästeitä ja mitä ne ovat?

Käytämme evästeitä verkkosivuillamme, jotta voisimme tarjota parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen sivuston kävijälle. Evästeet ovat lyhyitä tekstitiedostoja, jotka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet antavat meille tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoamme. Saatamme hyödyntää evästeitä palveluidemme ja verkkosivustomme kehittämiseksi, verkkosivuston käytön analysoimiseksi, sekä markkinoinnin kohdentamiseksi ja optimoimiseksi. Verkkosivuston käyttäjä voi antaa suostumuksensa tai kieltää evästeiden käytön verkkoselaimensa asetuksista. Useimmat verkkoselaimet sallivat evästeet automaattisesti. Huomaathan, että evästeiden estäminen saattaa rajoittaa verkkosivustomme toimivuutta.

 

Millaisia oikeuksia ja vaikutusmahdollisuuksia sinulla on?

Suostumuksen peruuttaminen

Mikäli käsittelemme tietojasi suostumuksesi perusteella, voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksen ilmoittamalla siitä meille, esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@jnt.fi.

Pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja sekä saada tietää mitä sinua koskevia henkilötietoja käsittelemme. Lisäksi sinulla on oikeus saada täydentäviä tietoja henkilötietojesi käsittelyn perusteista.

Oikeus saada virheet korjatuksi

Sinulla on oikeus pyytää, että korjaamme sinua koskevat virheelliset tai vanhentuneet taikka muuten puutteelliset henkilötiedot.

Oikeus kieltää suoramarkkinointi

Voit kieltää henkilötietojesi käsittelyn suoramarkkinointitarkoituksia varten lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@jnt.fi.

Oikeus vastustaa käsittelyä

Mikäli käsittelemme henkilötietojasi yleisen edun taikka oikeutetun etumme perusteella, sinulla on oikeus vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä siltä osin, kuin käsittelylle ei ole olemassa sellaista huomattavaa syytä, joka syrjäyttäisi sinun oikeutesi taikka käsittely ei ole tarpeen oikeudellisen vaateen hoitamiseksi. Huomaathan, että tässä tilanteessa emme todennäköisesti pysty palvelemaan enää sinua.

Oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä.

Oikeus saada tiedot siirretyksi

Mikäli olemme käsitelleet tietojasi suostumuksesi perusteella tai sopimuksen täyttämiseksi, sinulla on oikeus saada meille sähköisesti toimittamasi tiedot yleisesti käytetyssä muodossa, jotta tiedot voitaisiin siirtää toiselle palveluntarjoajalle.

 

Miten henkilön oikeudet on toteutettavissa?

Voit toteuttaa edellä kuvatut oikeutesi ottamalla meihin yhteyttä esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@jnt.fi tai kirjallisesti alla mainittuun yrityksemme osoitteeseen tai käymällä henkilökohtaisesti toimipisteessämme. Pyydämme sinua samalla esittämään todisteen henkilöllisyydestäsi, kuten omakätisesti allekirjoitetun tarkastuspyynnön taikka kopion henkilötodistuksesta (muista kuitenkin peittää sellaiset tiedot, joita emme tarvitse henkilöllisyytesi varmistamiseen).

Mikäli katsot, että henkilötietojesi käsittely ei ole lainmukaista, voit myös tehdä valituksen toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle (tietosuojavaltuutettu).

 

Voidaanko tätä tietosuojaselostetta päivittää?

Saatamme tehdä päivityksiä tähän tietosuojaselosteeseen toimintamme taikka tietosuojaperiaatteidemme muuttuessa. Päivitykset voivat tulla ajankohtaisiksi myös lainsäädännön muuttuessa. Muutokset tulevat voimaan, kun olemme julkaisseet päivitetyn tietosuojaselosteen. Pyydämmekin sinua siitä syystä tutustumaan tämän tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisin väliajoin.

 

Mihin voin ottaa yhteyttä tietosuoja-asioissa?

Yhteystiedot:

Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy (“JNT”)

Y-tunnus: 0181640-7

Alholminkatu 3

68600 Pietarsaari

www.jnt.fi

Sposti: jnt@jnt.fi

Puh: +358 6 786 8111

Tietosuoja-asioista vastaava henkilö: Kenneth Nylund, osastopäällikkö/tietosuojavastaava. Tarkemmat yhteystiedot www.jnt.fi

Lue koko artikkeli

JNT ja Herrfors perustavat IT-yhtiön

julkaistu 22-05-2018

Lehdistötiedote 22.5.2018.

North Shore Data Center - Uusi toimija datakeskuspalveluihin

Asiat tapahtuvat enenevässä määrin digitaalisesti. Se muuttaa ihmisten arkea, ja yhä useammat yhtiöt joutuvat tarttumaan monimutkaisiin IT-asioihin. JNT ja Herrfors alkavat nyt tästä syystä tarjota datakeskuspalveluja yhdessä omistamassaan Oy North Shore Datacenter Ab:ssä.

”Datapalvelujen kysyntä kasvaa kiihtyvää vauhtia. Kaikilla ei ole mahdollisuutta tai kiinnostusta hoitaa itse IT-resurssitarpeitaan, ja päätimme sen vuoksi alkaa tarjota datakeskuspohjaisia palveluja”, sanoo uuden yhtiön toimitusjohtaja Robert Ståhl.

”Tässä on kyse kahden vahvan alueellisen yhtiön ainutlaatuisesta yhteistyöstä. Teleliikenteen ja energia-alan toimijoina me pystymme löytämään synergiaetua ja luomaan uutta paikallisyhteisön hyväksi”, sanoo North Shore Datacenterin hallituksen puheenjohtaja Maria Höglund.

Sekä Herrfors että JNT ovat asiakaskontakteissaan voineet todeta, miten tiedon varastointiin, kapasiteettiin, saatavuuteen ym. liittyvien datakeskuspalvelujen tarve jatkuvasti kasvaa.

”IT-ympäristöt ovat samaan aikaan monimutkaistuneet ja edellyttävät usein isoja investointeja, jos yritys haluaa hoitaa ne itse. Uskomme, että monet laittavat resurssinsa mieluummin omaan ydintoimintaansa”, Robert Ståhl sanoo.

Hän ja Maria Höglund kumpikin kertovat monien yritysten haluavan myös pitää IT-ympäristönsä alueellisissa käsissä sekä saavutettavuus- että turvallisuussyistä.

”Meillä on seudullamme Suomen laajin kuituverkko ja myös erittäin hyvät kansainväliset datayhteydet, lisäksi vakaa ja alueellisesti hoidettu sähkönsaanti ja vahva yrittäjyysperinne. Meillä on edellytykset luoda mitä vaan”, Maria Höglund sanoo.

Uuden yhtiön datakeskukset sijaitsevat alkuvaiheessa kolmessa paikassa, kaksi Pietarsaaressa ja yksi Vaasassa, ja ne täyttävät kukkuramitoin Viestintäviraston (Ficoran) asettamat käyttövarmuusvaatimukset. Kapasiteetti vastaa suunnilleen 3500 fyysistä palvelinta.

”Tiloihin on muun muassa tiukasti rajattu pääsy, niissä on automaattiset sammutusjärjestelmät, taattu sähkönsaanti ja kaksinkertaiset jäähdytysjärjestelmät”, Robert Ståhl selittää.

Sen lisäksi että North Shore Datacenter turvaa fyysiset tilat ja laitteet asiakkaille, yhtiö tarjoaa myös asiakkaiden tarpeiden analysointia, erityisratkaisujen kehittämistä ja niiden täytäntöönpanoa.

”Lähtökohtana on uuden yrityksen toiminnan laajentaminen sitä tahtia kuin liiketoiminnot kehittyvät. Monet yritykset ovat hyvin tietoisia siitä, että niiden pitäisi kehittää IT-ratkaisujaan, me voimme olla siinä avuksi fiksulla tavalla”, Maria Höglund sanoo.

Tavoitteena on saada North Shore Datacenter kannattavaksi kahden vuoden kuluessa ja kehittää siitä datakeskusalan johtava toimija Suomessa.

Robert Ståhl hoitaa uuden yhtiön toimitusjohtajan tehtäviä nykyisen, Herrforsin IKT-päällikön tehtävien lisäksi. JNT:n William Lindén on tekninen päällikkö ja myyntipäällikkö ja Sven Wannäs toimii kehityspäällikkönä.

https://northshoredc.fi/

Lisätietoa antavat Robert Ståhl ja Maria Höglund.

 

Robert Ståhl

06 789 8210

robert[a]nsdc.fi

 

Maria Höglund

06 786 8100

maria.hoglund[a]jnt.fi

 

JNT:

 • Toimittaa data-, puhelin- ja tv-ratkaisuja asiakkaille Pohjanmaan rannikkoalueella
 • • Liikevaihto (2017): 14 M€
 • Asiakkaita: 20 000

Herrfors:

 • Toimittaa sähköä Alavieskaan, Pietarsaareen, Luotoon, Maksamaalle, Oravaisiin, osaan Pedersöreä, Teerijärveä ja Ylivieskaa
 • • Liikevaihto (2017): 44 M€
 • Asiakkaita: 32 000
Lue koko artikkeli

Suomen tulevaisuus on valokuidun varassa

julkaistu 22-05-2018

TIEDOTE - 22.5.2018 klo 8.00

Suomen tulevaisuus on valokuidun varassa


Kuituhanke valaisee Suomen asemaa teknologisen kehityksen kärkimaana.


Paikallisten tietoliikenneyhtiöiden muodostama Finnet-liitto ry on käynnistänyt kolmevuotisen "Suomi tarvitsee kuitua" -hankkeen. Tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta siitä kuinka valokuituverkko vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen ja teknologian kehitykseen sekä ennen kaikkea varmistaa, että 5G tulee myös kasvukeskusten ulkopuolelle. "Odotettu 5G tarvitsee valokuidun toimiakseen", sanoo Finnet-liiton toimitusjohtaja Jarmo Matilainen.


Vain valokuidun avulla voidaan rakentaa kattava 5G-verkko
Langattoman tiedonsiirron seuraava suuri kehitysaskel on 5G, jota hyödyntävien laitteiden ja sovellusten määrä kasvaa jatkuvasti. Vain valokuitu voi tarjota riittävän nopean ja luotettavan runkoverkon, jonka 5G tarvitsee toimiakseen. Finnetin hanke kannustaa kasvukeskusten ulkopuolella sijaitsevia omakotitalouksia tutustumaan oman alueensa valokuitumahdollisuuksiin. Valokuidun lähes rajaton kapasiteetti riittää vuosikymmeniksi eteenpäin, joten sillä toimivat myös tulevien älykotien tarvitsemat palvelut.


Sivustolla aina ajankohtaista asiaa valokuidusta
Hankkeen sivustolla suomitarvitseekuitua.fi julkaistaan ajankohtaista tietoa ja videopuheenvuoroja, joista ensimmäisissä Punkaharjulla toimiva matkailuyrittäjä Saimi Hoyer sekä eSport-pelaaja Jere Alanen antavat konkreettisia käytännön esimerkkejä siitä, millaisia etuja ja palveluita valokuitu ihmisille mahdollistaa. Viihdekäytön lisäksi esimerkiksi talotekniikka, etätyöt ja yhä enemmän myös terveydenhuolto edellyttävät nopeita tietoliikenneyhteyksiä. Sivuston kautta on helppo kartoittaa oman paikallisen alueen kuitutilanne ja näin pohtia olisiko oma kotikin aika liittää valokuituverkkoon.


Lisätiedot
Finnet-liitto ry
Jarmo Matilainen
Toimitusjohtaja
044 722 8210
jarmo.matilainen@finnet.fi

 

JNT
Maria Höglund
Toimitusjohtaja
06 786 8100
maria.hoglund@jnt.fi


Finnet-liitto ry on alueellisten tietoliikenneyhtiöiden edunvalvonta ja yhteistyöelin. Finnet-liittoon kuuluu 23 jäsenyhtiötä tytär- ja osakkuusyhtiöineen, joiden liikevaihto oli vuonna 2017 yhteensä noin 362 miljoonaa euroa. Yhtiöt työllistävät yhteensä lähes 2 000 henkilöä.

Lue koko artikkeli

Jaro ja KPV telkkarissa

julkaistu 11-05-2018

JNT:n Elisa Viihde Sport-kanavapaketilla voit katsoa kaikki Ykkösen ottelut kotisohvalta.

Kanavapaketti on mahdollinen kaapeli-tv verkossa ja vaatii HD-laitteiston. Elisa Viihde Sport paketti tarjoaa kotimaista ja eurooppalaista urheilua, jota ei muualta näe. Kanavapaketin kautta voit esim. katsoa:

 

 • Suomen Ykkös divaria
 • Jalkapallon MM karsintaa
 • Korisliigaa
 • Mestistä
 • Suomen cup otteluita
 • Salibandyliigaa
 • Lentopallon mestaruusliigaa
 • Ruotsalaista, tanskalaista, alankomaalaista ja belgialaista huippufutista
 • Espanjalaista koripalloa
 • Koripallon mestaruus liigaa

Kanavapaketti sisältää kanavat Sport 2-8 HD. 

Minimitilausaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi. 

Hinta:7,90€/kk.

Tilaa kanavapaketti helposti asiakaspalvelumme kautta puh 06 786 8222 tai asiakasalvelu[a]jnt.fi

Lue koko artikkeli

Toukokuun bonuskanavat

julkaistu 03-05-2018

Toukokuussa C More Juniori on bonuskanava kaapeli-TV:ssä ja MTV Live HD IPTV:ssä.

Kaapeli-TV

C More juniori on toukokuun bonuskanava kaapeli-TV:ssä. C More Juniori on lasten ikioma kanava, joka tarjoaa kaikenikäisille lapsille rakastettuja kaikkien aikojen suosikkisarjoja ja uusia tuttavuuksia, unohtumattomia kotimaisia suosikkeja sekä lasten oman elokuvaillan. Ja kaikki suomeksi. Juniorilla näkyvät ja kuuluvat myös iloiset juontajat, joiden seurassa aika kuluu kuin siivillä. Löydät kanavan kanavapaikalta 61.

C More Juniori kanava sisältyy muuten C More-kanavapaketteihin C More Film, C More Sport ja C More Total. 

 

IPTV

MTV Live HD on bonuskanava IPTV:ssä toukokuussa. Bonuskanava löytyy kanavapaikalta 20. Kanava lähettää live musiikkia vuorokauden ympäri HD-laadussa.

MTV Live HD-kanavan voi tilata lisäkanavana hintaan 3,30€/kuukausi. 

Lue koko artikkeli

Avoimet työpaikat - IT-asiantuntijoita

julkaistu 30-04-2018

Haemme monipuoliseen ja tehokkaaseen Pietarsaaren IT-tiimiimme kaksi IT-asiantuntijaa, jotka haluavat hypätä JNT-junaan ja matkata kanssamme kohti tulevaisuuden mahdollisuuksia. Oletko etsimämme henkilö?

IT-asiantuntija

 • Työtehtäviin kuuluu muun muassa palvelimien, tietokoneiden, verkkojen ja oheislaitteiden käyttöönotto. Saat myös tehdä tiivistä yhteistyötä IT-asioissa yritysasiakkaidemme kanssa.
 • Toivomme sinulta kokemusta virtualisoinnista, palvelimista, verkoista ja yritysratkaisuista, mutta tärkeintä on kiinnostus IT-ratkaisuja kohtaan ja kyky oppia nopeasti uusia asioita.
 • Me JNT:ssä arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja, aloitteellisuutta, hyvää ongelmanratkaisukykyä ja myönteistä asennetta.
 • Tarjoamme sinulle modernin ja dynaamisen työpaikan, jossa on mukavat kollegat, joustavat työajat, hyvä yhteishenki ja mahdollisuus kehittyä.
 • Työ alkaa sopimuksen mukaan.
 • Lähetä hakemuksesi osoitteeseen rekry[a]jnt.fi
 • Viimeinen hakupäivä on 13.5.2018.

Lisätietoja antaa Team Leader Sami Laihorinne, puh. 06 786 8421 tai 044 721 8421. 

 

IT-asiantuntija (vuorotteluvapaasijaisuus)

 • Työtehtäviin kuuluu muun muassa palvelimien, tietokoneiden, verkkojen ja oheislaitteiden käyttöönotto. Saat myös tehdä tiivistä yhteistyötä IT-asioissa yritysasiakkaidemme kanssa.
 • Toivomme sinulta kokemusta virtualisoinnista, palvelimista, verkoista ja yritysratkaisuista, mutta tärkeintä on kiinnostus IT-ratkaisuja kohtaan ja kyky oppia nopeasti uusia asioita. 
 • Me JNT:ssä arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja, aloitteellisuutta, hyvää ongelmanratkaisukykyä ja myönteistä asennetta.
 • Tarjoamme sinulle modernin ja dynaamisen työpaikan, jossa on mukavat kollegat, joustavat työajat, hyvä yhteishenki ja mahdollisuus kehittyä.
 • Kyseessä on puolen vuoden vuorotteluvapaasijaisuus, ja paikkaa voi hakea henkilö, joka on:
  • alle 30-vuotias, äskettäin ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittanut tai
  • alle 25- tai yli 55-vuotias vuorotteluvapaasijaisuuden alkaessa tai
  • ollut työttömänä työnhakijana TE-toimistossa vähintään 90 kalenteripäivää sijaisuutta edeltäneiden 14 kuukauden aikana.
 • Työ alkaa 1.7.–1.8.2018.
 • Jos olet etsimämme henkilö, työtä on mahdollista jatkaa sijaisuuden päättyessä.
 • Lähetä hakemuksesi osoitteeseen rekry[a]jnt.fi
 • Viimeinen hakupäivä on 13.5.2018.

Lisätietoja sijaisuudesta antaa Team Leader Sami Laihorinne, puh. 06 786 8421 tai 044 721 8421. 

Lue koko artikkeli