Uutiset

Vuosikertomus 2017

julkaistu 12-04-2018

Vuosi 2017 on ollut sisältörikas ja menestyksekäs vuosi JNT:lle.

Vuosi 2017 oli JNT:n juhlavuosi. Juhlimme 130-vuotista yritystämme, joka on yksi Suomen vanhimmista telekommunikaatioalan yrityksistä. Juhlavuosi oli samalla myös ennätyksellinen. Sekä liikevaihtomme että operatiivinen käyttökatteemme kasvoivat. Investoimme samalla voimakkaasti, ja palvelemme nyt asiakkaita entistä laajemmalla alueella.

Lue koko vuosikertomus täällä: Vuosikertomus 2017

Lue koko artikkeli

Stream huhtikuu 2018

julkaistu 02-04-2018

Nyt voit lukea asiakaslehdemme Stream netissä.

JNT julkaisee muutaman kerran vuodessa asiakaslehden nimeltä Stream. Lehteen keräämme uutisia, tarjouksia, kampanjoita, kiinnostavia artikkeleita jne. Mikäli et saanut lehteä kotiin voit lukea sen myös netissä.

Täältä löydät Stream lehden!

Lue koko artikkeli

Iloista Pääsiäistä!

julkaistu 28-03-2018

Kun katsoo ikkunasta ulos, ei luulisi että vietämme viikonloppuna Pääsiäistä. Yritä kuitenkin nauttia lumesta ja talvesta, emme tiedä milloin saamme uudestaan yhtä lumirikkaan talven kuin tänä vuonna. Kesä on tullut joka vuosi, joten yritä kestää!

Multitronic | JNT kauppa on suljettu Pääsiäisviikonloppuna. Palvelemme seuraavasti:


Torstai 29.3: klo 9-17

Perjantai 30.3: suljettu

Lauantia 31.3: suljettu

Sunnuntai 1.4: suljettu

Maanantai 2.4: suljettu

Tiistai 3.4: klo 9-17


Tervetuloa! 

Lue koko artikkeli

Ethän anna varkaan kopioida pankkikorttiasi

julkaistu 14-03-2018

Oletko saanut uuden pankkikortin viime vuosina? Siinä tapauksessa sinulla on varmasti lähiluettava pankkikortti, ns. lähimaksukortti, joka mahdollistaa lähimaksamisen. Voi kuitenkin tulla kalliiksi, kun tunnuslukua ei tarvitse käyttää, jos korttisi kopioidaan.

Pieni summa – ei tunnuslukua

Muutama vuosi sitten pankit toivat markkinoille lähiluettavan pankkikortin ja kaikki, jotka ovat saaneet uuden kortin tuon jälkeen, ovat saaneet käyttöönsä lähimaksukortin. Lähimaksukortilla sinun ei tarvitse käyttää korttia maksupäätteessä, kun maksat alle 25€ maksuja. Sinun ei myöskään tarvitse näppäillä tunnuslukuasi. Maksu menee langattomasti, kun viet korttisi noin sentin päähän kaupan kortinlukijasta. Käytännössä korttisi tiedot luetaan maksaessasi radioaaltojen ja NFC-tekniikan (Near Fields Communication) avulla. Kortissa on RFID-tunnistin (radiotaajuinen etätunnistin), johon korttisi tiedot on varastoitu. Tämä on hyvin käyttäjäystävällistä ja helppoa, mutta antaa myös varkaalle mahdollisuuden.

 

2000-luvun taskuvaras kopioi

Skimmaus tarkoittaa korttitietojen laitonta kopiointia. Huijari voi nimittäin oikeilla laitteilla kopioida korttitietoja langattomasti. Apuvälineenä käytetään eräänlaista skimmauslaitetta, jonka voi itse tehdä suhteellisen helpoilla välineillä ja vähäisellä osaamisella. Skimmauslaitteet ovat teholtaan erilaisia, joissain tapauksissa huijarin on oltava muutaman sentin päässä kortista, kun taas jotkut skimmauslaitteet toimivat usean metrin päästä. Huijarin ei siten tarvitse olla fyysisesti lähellä korttia, ja siksi uhri harvemmin huomaa tulleensa ryöstetyksi ennen kuin rahat katoavat tililtä. Huijari pääsee skimmauslaitteella käsiksi kortin salaamattomaan tietoon, eli kortin numeroon, viimeisen voimassaolopäivän ja millaisesta kortista on kyse (esim. Visa tai Mastercard).

Kortin takana olevaa CVC-numeroa huijari ei kuitenkaan saa selville tällaisella skimmauslaitteella ja siten hän ei voi käyttää korttia internetsivuilla, jotka edellyttävät CVC- numeroa. CVC- numeroa edellytetään useimmilla sivuilla, mutta luonnollisesti on myös paljon sivuja, jossa numeroa ei kysytä, ja näissä tapauksissa huijari voi saada käsiinsä varsin suuria summia. Tällaiset huijaukset eivät vielä ole erityisen tavallisia Suomessa, tavallisempia ne ovat maissa, joissa lähimaksusumma on enemmän kuin 25€. Lähimaksun maksimisumma vaihtelee eri maissa, Suomessa se on 25€.

 

Miten suojaan korttini?

Markkinoille on ilmestynyt erilaisia tuotteita, kuten korttikoteloita, puhelimen kuoria ja RFID-signaalilta suojaavia lompakoita. Näillä tuotteilla voi estää huijareita pääsemästä käsiksi tietoihin. Voi myös käyttää metallisia korttikoteloita, metalli nimittäin torjuu radioaaltoja. Mikäli käytettävissä ei ole metallista korttikoteloa, voi sellaisen tehdä myös itse alumiinifoliota ja mielikuvitusta apuna käyttäen.

Pietarsaaren ja Vaasan Multitronic | JNT kaupassa on RFID-signaalia suojaavia koteloita myytävänä.Voit myös tilata multitronic.fi kautta. Katso esim. Ögon-tuotteet ja Wave RFDI-suoja. 

Lue koko artikkeli

Kilpailu Kuvankaunis Pohjanmaa 2018

julkaistu 20-03-2018

Nyt kilpaillaan!

Nyt jos koskaan ulkona on satumaailma, eikös vain? Säteileviä lumihankia ja kevätauringon ensimmäisiä haparoivia säteitä. Toisin sanoen täydellinen aika suositun ”Kuvankaunis Pohjanmaa” valokuvauskilpailumme uusinnalle. Vangitse kaunis maakuntamme talviasussaan ja jaa sen ihanuus kanssamme. Kilpailukuvat voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen: foto[a]jnt.fi. Voit myös julkaista kuvasi Facebook tapahtumassa Bildsköna Österbottem | Kuvankaunis Pohjanmaa tai jakaa sen Facebookissa ja Instagramissa hashtagilla #Kuvankaunis Pohjanmaa. Kolme parasta saavat lisäksi hienoja palkintoja JNT:ltä!

Kilpailu on meneillä 14.3.2018 – 31.3.2018

Palkinnot:
Lahjakortti JNT | Multitronic kauppaan.

1 sija: 200€
2 sija: 100€
3 sija: 50€


Säännöt:
- Kilpailevat kuvat on lähetettävä sähköpostitse, jaettava tässä tapahtumassa tai jaettava Facebookissa tai Instagramissa häshtägillä #KuvankaunisPohjanmaa viimeistään 31/3 2018.
- JNT valitsee 5 kuvaa jotka menevät finaaliin. Finaalikuvat ovat esitellään Facebookissa ja Instagramissa. 
- JNT valitsee kolme voittajaa. Voittajakuvat julkaistaan Facebookissa ja Instagramissa. Otamme yhteyttä voittajiin Facebookin, Instagramin tai sähköpostin kautta, riippuen siitä, miten voittaja on lähettänyt kilpailevan kuvan meille. 
- JNT:llä on oikeus hylätä kuvat, jotka koetaan epäasiallisiksi.
- JNT:llä on oikeus jakaa kilpailevat kuvat elektronisilla sivuillaan, sosiaalisissa mediakanavissa ja asiakaslehdessä nimeltä Stream.
- JNT:llä on oikeus käyttää 3 voittajan kuvia markkinoinnissaan.

 

Osallistu sinäkin!

Lue koko artikkeli

Maaliskuun bonuskanavat

julkaistu 19-02-2018

MotorsTV ja Animal Planet ovat bonuskanavia maaliskuussa.

Rakastatko kaikenlaisia autoja ja moottoreita? Siinä tapauksessa pidä silmällä Motors TVtä, joka on IPTV:n bonuskanava maaliskuussa. Motors TV -kanava keskittyy täysin moottoriurheiluun ja tarjoaa suoria lähetyksiä, koosteita, uutisia, makasiiniohjelmia sekä dokumentteja eri sarjoista. Voit katsella ohjelmia kuten Porsche Cup, 24H-ajot, FIA European Truck Championship, Drag Racing sekä moottoripyörien Trial ja Supermoto. Kanava on englanninkielinen.

Motors TV-kanavan voit tilata lisäkanavana hintaan 3,30€/kk, jos haluat jatkaa kanavan katselua 28.2. jälkeen.

Bonuskanava löytyy aina kanavapaikalta 20.

 

Maaliskuun bonsukanava kaapeli-TV:ssä on Animal Planet. Animal Planet esittelee eläinkunnan tavalla, jota on harvoin nähty. Kanavalla kohdataan villieläimiä niiden omissa elinympäristöissään viidakossa, ilmassa, savannilla ja meressä sekä tutustutaan lemmikkieläimien elämään aivan uusin silmin. Animal Planetin ohjelmisto sopii koko perheelle perheen pienimmistä lähtien. Englanninkielinen, suomeksi tekstitetty.

Jos haluat jatkaa Animal Planet kanavan katsomista 31.3.2018 jälkeen niin löydät sen Elisa Mix S paketista. Elisa Mix S kanavapaketin koko sisällön löydät täältä.

Bonuskanavan löydät kanavapaikalta 61.

Lue koko artikkeli

Kanavayhtiö Discovery rajaa IPTV:n oikeuksia Olympialaisten ajaksi

julkaistu 09-02-2018

Olympialaisten aikana ei ole mahdollista nauhoittaa ohjelmia kanavilta Kutonen, Frii, TV Viisi och TLC. Myös Mobiili IPTV on poissa käytöstä samoilla kanavilla Olympialaisten aikana.

Kanavayhtiö Discovery rajoittaa IPTV-palvelun oikeuksia Olympialaisten ajaksi. Rajoitukset koskevat seuraavia kanavia: 

  • Kutonen
  • Frii
  • TV Viisi
  • TLC

Tämä tarkoittaa sitä että Spin-palvelu ja Mobiili IPTV-palvelu ei toimi yllä mainituilla kanavilla 9.2 ja 25.2.2018 välisenä aikana. Myös TLC kanavan ReTV toiminta on poissa käytöstä samaan aikaan. 

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. 

Lue koko artikkeli

Eurosport 2 avoin kaikille joilla on JNT:n kaapeli-TV-kortti

julkaistu 06-02-2018

Kaikki, joilla on JNT:n kaapeli-TV-kortti, voi 9.2 alkaen seurata Olympialaisia Eurosport 2 kanavalla

Olympialaisten ajaksi Eurosport 2 kanava avataan kaikille, joilla on JNT:n kaapeli-TV-kortti. Eurosport 2 on avoina 9.2-25.2.2018 ja saat käyttöösi sekä SD että HD verison. Eurosport 2 SD:n löydät kanavapaikalta 110 ja Eurosport 2 HD:n kanavapaikalta 280.

HD-kanava vaatii HD-laitteiston näkyäkseen.

Lue koko artikkeli

Kanavapaketit Mix M ja Mix L ovat laajentuneet kanavalla Eurochannel

julkaistu 05-02-2018

Kaapeli-TV kanavapaketit Elisa Mix M ja Mix L laajentuivat Eurochannel kanavalla 1.2.2018.

Eurochannel on kanava, joka keskittyy eurooppalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Kanava lähettää elokuvia, sarjoja ja muita ohjelmia kuten matkailuohjelmia ja musiikkia. Kanavan löydät kanavapaikalta 150. Kanavapakettien hinta ei muutu.

Eurochannel kanava on nyt myös mahdollinen saada Mix S kanavapakettiin valinnaisten Mix-kanavien kautta. Elisa Mix S pakettiin sisältyy kaksi valinnaista Mix-kanavaa ja kanavat voit vaihtaa kerran kuukaudessa. Eurochannel löytyy myös Mix S paketin Ekstra-kanavien joukosta. Extra-kanavat maksavat 2,90€/kpl. per kuukausi.

Eurochannelin lisäksi myös muita Mix- ja Ekstra-kanavia on ilmestynyt Elisa Mix tarjontaan. Travel Channel HD ja Fine Living HD löytyvät nyt myös vapaa valintaisten Mix-kanavien joukosta Mix S ja Mix M paketeissa. Samat kanavat löytyvät Ekstra-kanavien joukosta Mix S, M ja L paketeissa. 

Lue koko artikkeli

Nick Jr. on helmikuun bonuskanava kaapeli-TV:ssä

julkaistu 02-02-2018

Helmikuun bonuskanava on Nick Jr. ja kanava näkyy kaikilla, joilla on JNT:n kaapeli-TV-kortti. Nick Jr. tarjoaa vuorokauden ympäri älykästä ja hauskaa alle kouluikäisille lapsille suunnattua ohjelmaa, johon aikuiset voivat luottaa. Kanavan ohjelmien parissa lapset viihtyvät ja oppivat uutta. Nick Jr. kanava löytyy kanavapaikalta 61.

Mikäli lapset haluavat jatkaa kanavan katsomista 28.2.2018 jälkeen, niin kanavan saa tilaamalla Elisa Mix S, Mix M tai Mix L paketin.

  • Elisa Mix S – 9,90€/kuukausi
  • Elisa Mix M – 19,90€/kuukausi
  • Elisa Mix L – 29,90€/kuukausi

Kanavapakettien kanavalistat löydät täältä.

Lue koko artikkeli