SD-versionerna av Eurosport 1 och TLC upphör 31.5.2022

HD-versionerna av kanalerna fortsätter som tidigare

Stängningen av kanalen Eurosport 1 SD, som planerades ske i slutet av fjolåret, fördröjdes av kanalleverantören. Det nya datumet för stängningen är 31.5.2022. Därtill stängs samtidigt kanalen TLC SD. TLC SD hittas idag i startpaketet, medan Eurosport 1 SD hittas i kanalpaketet som ingår när du har JNT:s kabel-tv-kort. Kanalernas HD-motsvarigheter, TLC HD och Eurosport 1 HD fortsätter dock som vanligt.

För att i fortsättningen kunna se TLC och Eurosport 1 behöver du ha en så kallad Full HD eller HD Ready TV samt en HD-kortläsare. Ifall du har en extern digitalbox behöver även den stöda HD-sändningar.

Vi beklagar eventuella olägenheter ändringarna medför.

Varför HD?

HD är en förkortning av High Definition och betyder skarpbildsformat. Högupplöst TV utvecklas för att skapa en klarare och skarpare bild, en rikare färgvärld och ett bättre ljud. HD-format är att föredra, speciellt i sportsammanhang, eftersom detaljer och snabba rörelser framträder tydligare.

Har du ingen HD-utrustning?

Det blir allt vanligare att tv-kanaler övergår till sändningar endast i HD-format. För bästa möjliga kanalutbud och bildkvalitet rekommenderar vi därför att du som inte har HD-utrustning överväger att uppgradera din apparatur.
TV-apparater, kortläsare (49 €/st) och annan utrustning som behövs för att kunna se kvalitativa HD-sändningar kan köpas i våra Multitronic|JNT-butiker på Alholmsgatan 3 i Jakobstad och Hovrättsesplanaden 18 i Vasa, eller via webbutiken www.multitronic.fi.

Har du frågor?

För mer information ber vi dig kontakta vår kundtjänst på 06 786 8222 (kl. 9–16.30) eller via kundtjanst[a]jnt.fi.