F-Secure förnyas 15.2.2023

F-Secure-tjänsten förnyas 15.2.2023. Idag innehåller tjänsten tre separata applikationer: SAFE, Freedome VPN och ID Protection. I och med förnyelsen sammanslås de tre applikationerna till en mångsidig dataskyddstjänst och -app, som i fortsättningen heter F-Secure Total. Du behöver i framtiden alltså bara en app, men den innehåller samma, välbekanta funktioner som tidigare.

I och med uppdateringen är det i fortsättningen smidigare och enklare att skydda dina apparater, din förbindelse och data. Applikationen får samtidigt nya egenskaper, så som WiFi-skydd och skydd av personuppgifter. De nya egenskaperna och uppdateringen blir tillgänglig stegvis i olika operativsystem fr.o.m. 15.2.

OBS! F-Secure SAFE1-användare (kunder med 1 st F-Secure licens):
I och med uppdateringen får applikationen flera nya egenskaper, så som VPN, WiFi-skydd och skydd av personuppgifter. På grund av detta har vi justerat priset på SAFE 1-tjänsten. Det nya priset är 3,90 € €/mån. fr.o.m. 1.3.2023. SAFE1 heter i fortsättningen Total 1.

Så här gör du för att ta i bruk den nya tjänsten

Uppdateringarna sker stegvis fr.o.m. 15.2.2023. Alla nya egenskaper finns tillgängliga genast efter att programmet har uppdaterats på din apparat.

Mobil och surfplatta
Apparaten i fråga meddelar när applikationen kan uppdateras. Vi rekommenderar att du uppdaterar tjänsten direkt för ännu bättre användarupplevelse och skyddsegenskaper. De nuvarande, separata apparna (Freedome och ID Protection) fungerar dock ännu en tid framöver.

Dator
Windows- och Mac-versionerna av tjänsten uppdateras automatiskt när datorn har tillgång till internet, och kräver ingen åtgärd från din sida.

Viktigt – sammanslagning av nuvarande lösenord till nya applikationen

Om du använder ID Protection och har sparat lösenord i lösenordshanteraren, bör du sammanslå lösenorden i din nuvarande tjänst med den nya F-Secure Total-tjänsten. Detta är enkelt och programmet vägleder dig. Radera inte den nuvarande ID Protection-applikation från din apparat innan du har sammanslagit dina lösenord med den nya tjänsten. Vi rekommenderar att du tar den nya tjänsten i bruk på minst två apparater, så att dina lösenord finns tillgängliga även om en apparat går sönder. Det lönar sig alltså att installera nya F-Secure Total till alla apparater.

Erbjudande fr.o.m. 15.2.2023

När du uppdaterar till en prenumeration med fler licenser än din nuvarande, får du 50% rabatt på månadskostnaden i 6 månader. Erbjudandet gäller prenumerationer på licenser för 3, 5 och 10 enheter. I dessa tjänstepaket ingår dessutom en lösenordshanterare, där du kan lagra dina lösenord säkert och smidigt.

Tjänsternas rabatterade pris är följande:
F-Secure Total 3: 3,45 €/mån. (norm. 6,90 €/mån.)
F-Secure Total 5: 4,45 €/mån. (norm. 8,90 €/mån.)
F-Secure Total 10: 6,95 €/mån. (norm. 13,90 €/mån.)

Mer info om F-Secure Total-tjänsten hittar du på adressen www.f-secure.com

Dessa funktioner ingår i F-Secure Total

Virusskydd
Virusskyddet kontrollerar alla filer innan de laddas ner till din enhet. Programvaran skyddar dina apparater mot virus, trojaner, spion- och utpressningsprogram.

VPN (tidigare Freedome VPN)
Med VPN-funktionen påslagen, surfar du säkert och privat. Datan som skickas över en VPN-anslutning är krypterad, och så gott som omöjlig för brottslingar att dra nytta av. Du surfar även säkert på offentliga WiFi-nätverk (t.ex. flygplatsens, hotellets eller caféets trådlösa internet), och undviker att någon spionerar på din webbtrafik. VPN kan (och bör) användas på datorer, mobiler och surfplattor för att förhindra kapning och spionage.

Säker surfning
Denna funktion meddelar ifall webbsidan du tänker besöka inte är säker, samt blockerar webbplatser som försöker lura dig på pengar eller komma åt personuppgifter. Webbskyddet gör även nätbanksbesöket och onlineshoppingen till en säker upplevelse.

Personuppgiftsövervakning (nyhet!)
Denna funktion kontrollerar om din data har läckt ut online, rapporterar om eventuella dataläckor och ger åtgärdsinstruktioner ifall dina uppgifter varit inblandade i dataläckor. Utöver e-postadresser kan du även övervaka andra personuppgifter, som t.ex. telefonnummer och kreditkort.

Lösenordshanterare (tidigare ID Protection) (ingår endast i Total 3, 5, 8 & 10)
I lösenordshanteraren lagrar du dina lösenord säkert. Du kan dessutom synkronisera dina lösenord mellan olika enheter, t.ex. din mobil och dator. Tjänsten har en praktisk funktion som automatiskt fyller i rätt användarnamn och lösenord på den webbsida du vill logga in till, så att du slipper komma ihåg dina inloggningsuppgifter till varje enskilt konto. Med lösenordshanteraren kan du också skapa nya, starka lösenord och ändra dina eventuellt svaga lösenord till nya.
OBS! Lösenordshanteraren behöver vara aktiverad på minst två enheter

Personer och enheter (ingår endast i Total 3, 5, 8 & 10)
Det är enkelt att lägga till nya enheter och användare i din F-Secure-prenumeration. Du får dessutom en tydlig överblick över enheterna som omfattas av skyddet. Med föräldrakontroll-funktionen skyddar du dina barn från olämpligt innehåll samt ställer in och begränsar deras skärmtid.

Självbetjäning

Via vår självbetjäningsportal Selfie kan du beställa en F-Secure-prenumeration med fler licenser, samt se, hantera och uppdatera dina andra JNT-tjänster och kunduppgifter.

Har du frågor?

För mer information ber vi dig kontakta vår kundtjänst via telefon eller e-post. Vi betjänar vardagar kl. 9 – 16:30.