Kom igång med VPN

– låt ingen spionera på din internetanvändning eller stjäla dina uppgifter. 
Vi lämnar alltid spår efter oss när vi använder internet. Men VPN döljer du dina spår. 

Tjänsteleverantörer, annonsörer och webbplatser du besöker samlar in data om dig. En VPN-anslutning skyddar dig från spårningsförsök och håller din internetanvändning privat. Datan som skickas över en VPN-anslutning är krypterad, och så gott som omöjlig för brottslingar att dra nytta av. Då du har VPN påslagen, är din aktivitet på internet, din ensak.

Vad är VPN och varför är det bra att använda?

  • Döljer din IP-adress. I stället för att du ansluter dig direkt till internet, kommer din internet­trafik att gå genom en VPN-server. Din riktiga IP-adress* blir dold och du får en ny via din VPN, denna adress gör att det ser ut som att du surfar från VPN-serverns plats i stället från din verkliga position. På det sättet kan ingen se vad du gör på internet eller var du befinner dig då du har VPN aktiverad.

    * IP-adressen funkar i princip som en vanlig adress, utan VPN kan hackare se var din dator befinner sig men med en VPN-funktion påslagen ser din trafik ut att komma från en annan ”adress” än din egen. 
  • Krypterad data. En VPN krypterar din data och dina personliga uppgifter för att skydda din integritet. Kryptering innebär att din surfdata blir hemlig, med andra ord oläsbar och dold för personer som den inte tillhör. Ingen utomstående kan alltså se din webbtrafik med en VPN.
  • Surfa säkert på ett offentligt, öppet WiFi-nät (t.ex. flygplatsens, hotellets eller caféets trådlösa internet). Allt du gör på ett offentligt WiFi-nätverk kan fångas upp av illvilliga aktörer på samma nätverk, de kan även överföra skadliga program till din enhet. Med VPN-funktionen påslagen blir uppkopplingen privat, och ingen kan spionera på din webbaktivitet. 
  • Ändra din IP-adress och virtuella plats. Med VPN kan du ändra din virtuella plats så att det ser ut som att du surfar från ett annat land. På detta sätt kommer du åt innehåll (t.ex. filmer och serier i streamingtjänster) som är begränsade till ett visst land. 

Behöver jag verkligen ett VPN-program?

Idag sparar vi alltmer känslig information i våra mobiler och datorer. Vi använder nätbank och diskuterar privata ärenden via olika meddelandefunktioner. Du kanske inte har något att dölja, men du har allt att skydda. Utan VPN är du blottad på nätet, därför bör du använda VPN på datorer, mobiler och surfplattor för att förhindra spionage och kapning.

Man behöver inte vara tekniskt kunnig för att komma i gång, speciellt inte med F‑Secure VPN. F‑Secure VPN är säker och pålitlig och ger dig integritet, låter dig ändra din virtuella plats och skyddar dig på offentliga WiFi-nät. Utöver det så blockerar den spårning och skadliga webbsidor. VPN ingår i F-Secure Total, som du enkelt skaffar via JNT.

Välj VPN-program med omsorg

Med en VPN-funktion aktiverad kan ingen annan se din internettrafik — förutom din VPN-leverantör. Därför bör du alltid välja en pålitlig leverantör från ett land med starka sekretesslagar. En gratis VPN är en säkerhetsrisk, eftersom utgivaren oftast samlar in data och säljer vidare till annonsnätverk, utländska statliga aktörer och även cyberbrottslingar. Vissa sprider även virus eller utnyttjar din uppkoppling på ett sätt som orsakar sämre internethastighet. Många kostnadsfria VPN-program för mobiltelefoner kommer från Kina, och deras huvudsakliga uppgift är att samla in information om användarna. Vad som händer med alla data efter det, är det ingen som vet.

F‑Secure har över 30 års erfarenhet av cybersäkerhet och kommer från Finland, ett av de länder med EU:s striktaste datahanteringslagar. F-Secure säljer inte användarnas data och informationen kan inte beslagtas utan ett domstolsbeslut. F‑Secures VPN är pålitlig, skyddar din integritet online samt har en sekretesspolicy som är så enkel att ett barn skulle förstå den – därför är tjänsten förstahandsvalet för miljontals människor världen över.

F-Secures dataskyddspaket ger ett komplett skydd för familjens enheter; datorer, mobiler och surfplattor. F-Secure skyddar mot bl.a. dataintrång och blockerar diverse skadliga program. Dessutom kan du tryggt handla online och använda din internetbank. F-Secure är tillgängligt till Windows-, Mac- och Android-enheter samt iOS-enheter såsom iPhone och iPad.

Du kan välja hur många licenser som ska ingå i ditt dataskyddspaket. Du kan alltså köpa dataskydd för 1, 2, 3, 5, 8 eller 10 enheter. Tjänsten kan beställas även av kunder som inte har andra tjänster från JNT.

Beställ F-Secure Total

Just nu får du -50% rabatt på F-Secure Total de två första månaderna. Erbjudandet gäller F-Secure Total med licenser för 2, 3, 5 och 10 enheter.

F-Secure Total innehåller bl.a. följande egenskaper: 

◾ Säkerhet – Skydda dina enheter mot virus och ransomware och skydda dina pengar online. 
✓ Antivirus 
✓ Surf- och nätbankskydd 
✓ Föräldrakontroller 

◾ Sekretess (inkl. VPN) – Kryptera din anslutning, stoppa hackare, onlinespårning och surfa säkert på offentliga Wi‑Fi-nätverk. 
✓ Sekretesskydd 
✓ Wi‑Fi-skydd 
✓ Virtuell plats 

◾ Identitetsskydd – Lagra dina lösenord i ett säkert valv och övervaka dina personuppgifter online. 
✓ Online­övervakning av identitet 
✓ Hjälp vid identitetsstöld 
✓ Lösenordshanterare (gäller endast F-Secure Total 2, 3, 5, 8 och 10) 

Ordinariepris:
F-Secure TOTAL 2 (två enheter): 4,90 €/mån.
F-Secure TOTAL 3 (tre enheter): 6,90 €/mån.
F-Secure TOTAL 5 (fem enheter): 8,90 €/mån.
F-Secure TOTAL 10 (tio enheter): 13,90 €/mån.

Läs mer om F-Secure Total.

Via vår digitala kundtjänst Selfie kan du själv beställa valfritt dataskyddspaket. 
Där kan du också göra ändringar i dina befintliga tjänster från JNT (till exempel uppgradera din internethastighet), samt kontrollera dina kunduppgifter och fakturor.
Du kan även beställa F-Secure genom att ringa eller maila vår kundtjänst.