VPN:n käytön aloittaminen 

– älä anna kenenkään vakoilla verkkotoimintaasi ja varastaa tietojasi.

Jätämme aina jälkiä, kun käytämme internetiä. Palveluntarjoajat, mainostajat ja verkkosivustot, jossa vierailet, keräävät tietoja sinusta. VPN-yhteys suojaa sinua jäljitysyrityksiltä ja pitää internetin käytön yksityisenä. VPN-yhteyden kautta lähetetyt tiedot ovat salattuja, ja rikollisten on käytännössä mahdotonta käyttää niitä. Se, mitä teet internetissä VPN-yhteyden ollessa päällä, on sinun asiasi. 

Mikä on vpn ja miksi sitä on hyvä käytää?

  • Piilottaa IP-osoitteesi. Sen sijaan, että muodostaisit yhteyden suoraan internetiin, internet-liikenteesi kulkee VPN-palvelimen kautta. Oikea IP-osoitteesi* piilotetaan ja saat uuden IP-osoitteen VPN:n kautta, jolloin näyttää siltä, että surffaat VPN-palvelimen sijainnista. Näin kukaan ei näe, mitä teet internetissä, kun VPN on aktivoitu. * IP-osoite toimii periaatteessa kuten tavallinen osoite: ilman VPN:ää hakkerit voivat nähdä, missä tietokoneesi on, mutta kun VPN on päällä, liikenne näyttää tulevan eri ”osoitteesta” kuin omasta osoitteestasi. 
  • Salatut tiedot. VPN salaa tietosi ja henkilökohtaiset tietosi yksityisyytesi suojaamiseksi. Salaus tarkoittaa, että selaustietosi muuttuvat salaisiksi, toisin sanoen lukukelvottomiksi ja piilotetuiksi henkilöiltä, joille ne eivät kuulu. Ulkopuoliset eivät siis näe verkkoliikennettäsi VPN:n avulla. 
  • Selaa turvallisesti julkisessa, avoimessa WiFi-verkossa (esim. lentoaseman, hotellin tai kahvilan langaton verkko). Samassa verkossa olevat pahansuovat toimijat voivat siepata kaiken, mitä teet julkisessa WiFi-verkossa, ja he voivat myös siirtää haittaohjelmia laitteeseesi. Kun VPN-ominaisuus on käytössä, yhteys on yksityinen, eikä kukaan voi vakoilla verkkotoimintaasi.  
  • Vaihda IP-osoite ja virtuaalinen sijainti. VPN:n avulla voit vaihtaa virtuaalisen sijaintisi ja saada sen näyttämään siltä, että surffaat toisesta maasta. Tällä tavalla pääset näkemään sisältöä (kuten elokuvia ja sarjoja suoratoistopalveluissa), joka on rajoitettu tiettyyn maahan.

Sen sijaan, että muodostaisit yhteyden suoraan internetiin, internet-liikenteesi kulkee VPN-palvelimen kautta. VPN-palvelin salaa tietosi niin, että vain ne, joiden on nähtävä verkkoliikenteesi, voivat nähdä sen. Tämä auttaa lisäämään yksityisyyttäsi. 

Tarvitsenko oikeasti VPN-ohjelmaa? 

Nykyään tallennamme yhä useammin arkaluonteisia tietoja kännyköihimme ja tietokoneisiimme. Käytämme verkkopankkia ja käymme yksityisiä keskusteluja erilaisten viestinätoimintojen kautta. Ehkä sinulla ei ole mitään salattavaa, mutta sinulla on paljon, mitä suojata. Ilman VPN-ohjelmaa olet alttiina verkossa, minkä vuoksi sinun tulisi käyttää VPN-ohjelmaa tietokoneissa, kännyköissä ja tableteissa vakoilun ja kaappaamisen estämiseksi. 

Sinun ei tarvitse olla teknisesti taitava päästäksesi alkuun, varsinkaan F-Secure VPN:n kanssa. Turvallinen ja luotettava F-Secure VPN antaa sinulle yksityisyyttä, mahdollistaa virtuaalisen sijaintisi vaihtamisen ja suojaa sinua julkisissa WiFi-verkoissa. Kaiken lisäksi se estää jäljittämisen ja haitalliset verkkosivustot. VPN on osa F-Secure Total:ia, jonka voit helposti hankkia JNT:n kautta. 

Valitse VPN-ohjelmasi huolellisesti 

Kun VPN-ominaisuus on käytössä, kukaan muu ei näe verkkoliikennettäsi – paitsi VPN-palveluntarjoajasi. Siksi sinun kannattaa aina valita luotettava palveluntarjoaja sellaisesta maasta, jossa on vahvat tietosuojalait. Ilmainen VPN on turvallisuusriski, sillä tarjoaja kerää yleensä tietoja ja myy niitä edelleen mainosverkostoille, ulkomaisille valtiollisille toimijoille ja jopa kyberrikollisille. Jotkut myös levittävät viruksia tai käyttävät kaistanleveyttäsi hyväkseen, mikä tarkoittaa, että internet-nopeutesi hidastuu. Monet ilmaiset matkapuhelin-VPN-ohjelmat tulevat Kiinasta, ja niiden päätehtävänä on kerätä tietoja käyttäjistä. Kukaan ei tiedä, mitä näille tiedoille tapahtuu sen jälkeen. 

F-Securella on yli 30 vuoden kokemus kyberturvallisuudesta, ja se on kotoisin Suomesta, joka on yksi niistä maista, jossa on EU:n tiukimmat tiedonhallintalait. F-Secure ei myy käyttäjien tietoja, eikä tietoja voida takavarikoida ilman tuomioistuimen päätöstä. F-Securen VPN on luotettava, suojaa yksityisyyttäsi verkossa ja sen tietosuojakäytäntö on niin yksinkertainen, että lapsikin ymmärtäisi sen – siksi palvelu on miljoonien ihmisten ensisijainen valinta maailmanlaajuisesti. 

F-Securen tietosuojapaketti tarjoaa täydellisen suojan perheen laitteille; tietokoneille, matkapuhelimille ja tableteille.  F-Secure suojaa mm. tietomurtoja vastaan, sekä estää erilaisten haittaohjelmien pääsyn laitteellesi. Lisäksi voit turvallisesti käyttää verkkopankkiasi ja tehdä ostoksia verkossa. Voit suojata Windows, Mac, Android- ja iOS-laitteita, kuten iPhone ja iPad-laitteita. 

Valitset kuinka monta lisenssiä sisällytetään tietosuojapakettiin. Samaan pakettiin voi ostaa tietosuojaa 1, 2, 3, 5, tai jopa 10 laitteelle. 
Palvelun voivat tilata myös asiakkaat, joilla ei ole muita palveluja JNT:ltä. 

Hanki virussuoja isellesi tai koko perheelle


Nämä ominaisuudet sisältyvät F-Secure Total -pakettiin: 

◾ Tietoturva – Pidä laitteesi turvassa viruksilta ja haittaohjelmilta, ja suojaa rahojasi verkossa. 
✓ Virustorjunta 
✓ Selauksen suojaus 
✓ Vanhempien työkalut 

◾ Yksityisyys (VPN) – Salaa yhteytesi, estä hakkerit ja seuranta, ja selaa netissä huolettomasti myös julkisissa Wi-Fi-verkoissa. 
✓ Yksityisyyden suojaus 
✓ Wi‑Fi-suojaus 
✓ Virtuaalinen sijainti 
 
◾ Identiteettisuojaus – Tallenna salasanasi suojattuun holviin, ja valvo henkilötietojasi verkossa. 
✓ Verkossa olevien henkilötietojen valvonta 
✓ Apua identiteetti­varkaus­tilanteissa 
✓ Salasanojen­hallinta­ohjelma (ei kuulu Total 1 palveluun)

Normaalihinta: 
F-Secure TOTAL 2 (kahdelle laitteelle): 4,90 €/kk 
F-Secure TOTAL 3 (kolmelle laitteelle): 6,90 €/kk 
F-Secure TOTAL 5 (viidelle laitteelle): 8,90 €/kk 
F-Secure TOTAL 10 (kymmenelle laitteelle): 13,90 €/kk 

Voit tilata tietosuojapaketin digitaalisen asiakaspalvelumme Selfien kautta. 

Selfiessä voit myös tehdä muutoksia muihin JNT-palveluihisi (kuten päivittää internetin nopeutesi) ja tarkistaa asiakastietosi ja laskusi.
F-Securen voit myös tilata soittamalla tai lähettämällä sähköpostia asiakaspalveluumme.