Hej Molpe!

Nu påbörjas utbyggnaden av JNT Fiber

Vi har glädjen att meddela att vi nu fått tillräckligt många beställningar inom ert område. Detta betyder att utbyggnaden av JNT:s fibernät till Molpe blir verklighet. Arbetet påbörjas inom kort och beräknas pågå fram till utgången av 2023.

Vi tackar för förtroendet och önskar Er varmt välkommen som kund till JNT.

Anmäl ditt fiberintresse

Ifall du är intresserad av JNT Fiber, men inte ännu gjort en beställning, vänligen kontakta oss så fort som möjligt eller fyll i vår intresseanmälningsblankett.

Varför välja JNT Fiber?

  • Supersnabbt, stabilt och driftsäkert internet som räcker till hela familjen. Hastigheter upp till 1000 Mbit/s.
  • Med internet via fiber fungerar distansjobb och -studier problemfritt.
  • Du kan välja traditionell kabel-TV eller flexibel IPTV. Båda tjänsterna har ett brett utbud av kanalpaket och kanaler i HD-kvalitet.
  • Med en fiberanslutning kan du fortsätta använda och ringa med din fasta telefon. Du har även möjlighet till IP-telefoni.
  • Internetuppkopplingen räcker gott och väl till ifall du också vill installera smarta lösningar hemma, såsom t.ex. övervakning, uppvärmning eller låssystem.

Pris

För en fiberanslutning till Molpe, välj mellan följande prisalternativ:

• Engångsbetalning 1760 €
• Delbetalning: Engångssumma på 250 €, därefter 44,92 € i 36 mån (totalt 1867,12 €)
• JNT Hyrfiber 24,90 €/mån

Priserna inkluderar inte kostnader för beställda tjänster (internet, tv, telefoni) som fiberanslutningen möjliggör. Priserna inkluderar inte heller kostnader för eventuella grävarbeten på den egna tomten.

Vårt fiberteam svarar gärna på frågor gällande fiberutbyggnaden. Du når oss vardagar kl. 8–16.30 per telefon eller e-post:

Vanliga frågor och svar

Vilka internethastigheter kan jag beställa?

Vi erbjuder följande hastigheter:
• 50/50 Mbit/s
• 100/100 Mbit/s
• 250/100 Mbit/s
• 500/100 Mbit/s
• 1000//100 Mbit/s.

Vi erbjuder dig vissa internettjänster till kampanjpris när du gör ett tidsbundet avtal. Du hittar våra pågående kampanjer här.

Hur fungerar tv via fiber?

Du kan välja att beställa vår traditionella kabel-tv-tjänst, eller vår moderna IPTV. Båda tjänsterna erbjuder ett brett kanalutbud. IPTV är television som sänds ut via bredband, och är ett bra alternativ för dig som vill ha fler smarta funktioner och möjligheten att skräddarsy dit tv-tittande. Läs mer här.

Hur gör jag för att surfa trådlöst när jag har fiber?

Med WiFi, som det kallas, kan du i ditt hem surfa trådlöst på nätet via t.ex. din bärbara dator, mobil eller surfplatta. För att få en täckande trådlös uppkoppling som når ut till alla rum i bostaden, krävs en eller flera externa WiFi-sändare. Vi erbjuder våra kunder att prova våra mycket omtyckta WiFi-basstationerna gratis i två veckor innan köpbeslut. Priset efter provperioden är 119€/st.

Jag har ett rör färdigt på tomten, kan det användas?

Ja såvida du är ägare till röret och det annars är intakt går det högst troligt att använda.

Kan jag sköta grävningen och rörnedläggningen på tomten själv?

Det går också utmärkt, då kommer ingen faktura för grävningen från oss.

Behöver något göras åt mina interna el, tv och kabel-tv nät?

Fibermodemet behöver nätspänning på 230 V, så ett eluttag för det behöver finnas. Vi kopplar ihop bostadens befintliga, interna kabel-tv nät (koaxialkabel) med fibermodemet. Önskas t.ex. nätverksuttag kan vi installera dem också mot en tilläggskostnad.

Behöver jag ett fibermodem?

Fibermodemet ingår och är JNT:s. Vi sköter automatiskt om uppdateringar och byter ut det ifall det går sönder. Vid åskväder är det viktigt att dra ur stöpslarna till elektronisk utrustning.

Kan jag få hushållsavdrag för fiberinstallationen?

Ja, 300 € + halva grävkostnaden på tomten.

Är fiber den bästa tekniken det går att få till mitt hus för tv, internet och telefoni?

Ja, fiber är det bästa alternativet vi känner till idag och en investering för lång tid framöver.