Sveriges kanaler övergår till HD i mars 2024

Stöder din utrustning HD-sändningar? Om inte, är det god tid att uppgradera din apparatur. Från och med mars nästa år behöver du ha HD-TV samt HD-kortläsare eller HD-digitalbox för att bland annat kunna se de rikssvenska kanalerna.

Vad är HD?

HD är en förkortning av High Definition och betyder skarpbildsformat. Högupplöst TV utvecklas för att skapa en klarare och skarpare bild, en rikare färgvärld och ett bättre ljud. HD-format är att föredra, speciellt i sportsammanhang, eftersom detaljer och snabba rörelser framträder tydligare.

Det blir allt vanligare att tv-kanaler övergår till sändningar endast i HD-format och det leder till att SD-kanaler avslutas. Vi rekommenderar därför att du som inte har HD-utrustning uppgraderar din apparatur, så att du även framöver kan ta del av bästa möjliga kanalutbud och bildkvalitet.

Vad händer om jag inte skaffar HD-utrustning?

Om du inte skaffar HD-utrustning ser du inte de rikssvenska kanalerna från och med 11.3.2024.

TV-apparater och kortläsare som behövs för att kunna se kvalitativa HD-sändningar kan köpas i våra Multitronic | JNT-butiker i Jakobstad och Vasa, eller via webbutiken.

HD-kortläsare finns att köpas både i Vasa och Jakobstad till priset 54,90€.

Vad göra, om jag köpt HD-kortläsare i en annan butik?

Om du skaffat en HD-kortläsare i en annan butik behöver kortläsaren länkas samman med dina kabel-TV-kort. Vänligen meddela HD-kortläsarens CAM-ID eller Chipset ID (finns vanligtvis på baksidan av kortläsaren) till vår kundtjänst så länkar de samman utrustningen till dig.

Frågor?

Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på tel. 06 786 8222 (kl. 9–16.30) eller via e-post: kundtjanst[a]jnt.fi.

Välkommen på TV-dag i Jakobstad 2.12

Varmt välkommen på vår TV-dag lördagen den 2.12.2023 kl. 10-14 i Multitronic | JNT-butiken i Jakobstad.

Med orsak av att allt fler TV-kanaler övergår från SD- till HD-sändning, ordnar vi en informationsdag i Jakobstad. Under TV-dagen hittas fina erbjudanden på HD-utrustning i vår butik och samtidigt kan du passa på att ställa frågor till vår personal.

Vi bjuder på hotdogs och dryck under dagen. Välkommen!