Ruotsin kanavat siirtyvät HD-lähetyksiin maaliskuussa 2024

Tukevatko laitteesi HD-lähetyksiä? Jos ei, nyt on hyvä aika päivittää laitteesi. Ensi vuoden maaliskuusta lähtien tarvitset HD-TV:n sekä HD-kortinlukijan tai HD-digiboksin, jotta voit katsella muun muassa Ruotsin kanavia.

Mikä HD on?

HD on lyhenne sanoista High Definition ja tarkoittaa teräväpiirtoformaattia. Korkean resoluution televisiota kehitetään kirkkaamman ja terävämmän kuvan, eloisampien värien ja paremman äänen saavuttamiseksi. HD-formaatti on parempi etenkin urheilulähetyksissä, kun yksityiskohdat ja nopeat liikkeet erottuvat selkeämmin.

On yhä yleisempää, että TV-kanavat siirtyvät HD-formaattiin, mikä johtaa SD-kanavien sulkemiseen. Parhaan mahdollisen kanavatarjonnan ja kuvanlaadun vuoksi suosittelemme päivittämään laitteesi, mikäli ne eivät enää tue HD-lähetyksiä.

Mitä tapahtuu, jos en hanki HD-laitteita?

Jos et hanki HD-laitteita, et näe Ruotsin kanavia 11.3.2024 alkaen.

Televisioita ja kortinlukijoita, joita tarvitaan laadukkaiden HD-lähetysten katseluun, voi ostaa Multitronic | JNT-liikkeistämme Pietarsaaressa ja Vaasassa, tai verkkokaupasta.

HD-kortinlukijoita voi ostaa sekä Vaasan että Pietarsaaren myymälöistä hintaan 54,90€.

Mitä tehdä, jos olen ostanut HD-kortinlukijan toisesta liikkeestä?

Jos olet ostanut HD-kortinlukijan toisesta liikkeestä, kortinlukija on linkitettävä kaapeli-TV-kortteihisi. Ilmoita ystävällisesti HD-kortinlukijasi CAM-ID tai Chipset ID (sijaitsee yleensä kortinlukijan takaosassa) asiakaspalveluumme, niin he linkittävät laitteiston yhteensopivaksi.

Kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 06 786 8222 (klo 9–16.30) tai sähköpostitse: asiakaspalvelu[a]jnt.fi.

Tervetuloa TV-päivään Pietarsaaressa 2.12.

Lämpimästi tervetuloa TV-päiväämme lauantaina 2.12.2023 klo 10-14 Multitronic | JNT-myymälässämme Pietarsaaressa.

Koska yhä useammat TV-kanavat siirtyvät SD-formaatista HD-lähetyksiin, järjestämme Pietarsaaressa tiedotuspäivän. TV-päivän aikana voit löytää myymälästämme hienoja tarjouksia HD-laitteista, ja samalla esittää kysymyksiä henkilökunnallemme.

Tarjoamme hodareita ja juomaa päivän aikana. Tervetuloa!