Telefoninsamling till förmån för diakonin

I slutet av förra året ordnade vi en insamling av begagnade telefoner till förmån för diakoniarbetet i Jakobstad. Resultatet blev en påse med telefoner samt en tablett som överräcktes till diakoniarbetarna Helena och Kirsi.

Helena Ekman (i mitten) från Jakobstads svenska församling och Kirsi Rundgren (till höger) från Pietarsaaren Suomalainen Seurakunta blev oerhört glada över gåvorna och tog tacksamt emot påsen med telefoner. De är övertygade om att telefonerna kommer väl till pass och att de kommer glädja sina nya ägare. JNT:s representant Linda Strömbäck (till vänster) jobbar i Multitronic | JNT butiken och det är hon och hennes kollegor i butiken som tagit emot telefonerna, kontrollerat funktionaliteten och gjort dem redo för sina nya ägare.

Helena och Kirsi vill sända ett stort tack till alla som tog sig tiden att gräva igenom lådorna där hemma och skänka de begagnade telefonerna till diakonin. Gåvorna som ni skänkt, kommer att delas ut till hjälpbehövande i vår nejd.

Vi på JNT vill också tacka er alla som lämnat in begagnade telefoner till oss, tack också till diakoniarbetarna för att vi fick möjligheten att hjälpa till med det vi kan. Och givetvis vill vi tacka Linda och gänget i butiken som lagt ner mycket tid och energi på att kontrollera och fixa telefonerna för vidare transport.

Insamling året runt
Insamlingen fortgår och du kan därmed lämna in din begagnade telefon till vår butik på Alholmsgatan 3 i Jakobstad när som helst. Telefonen behöver fungera och vara hel, den skall också gärna ha fungerande laddare. Vår butik är öppen vardagar kl. 9-17 och lördagar kl. 10-14. Välkommen!