Telias Kabel-TV i Pedersöre och Nykarleby övergår till JNT

Telia och JNT utvecklar samarbetet kring fibernät

JNT (Jakobstadsnejdens Telefon Ab) och Telia (Telia Finland Oyj) har kommit överens om att Telias Kabel-TV nät i Nykarleby och Pedersöre överförs till JNT. Ändringen omfattar endast Kabel-TV tjänsterna och betal-tv tjänsterna. Övriga tjänster levereras även i framtiden av Telia.

Avtalet är en fortsättning på Telias och JNT:s samarbete kring möjligheten att leverera bredbands- och tv-tjänster via Telia Avoin Kuitu koncept.

–          För Telia är det viktigt att vi genom denna överenskommelse kan säkerställa att kunderna får fortsatt god tillgång till Kabel-TV tjänster och bra betjäning. Detta är ett bra exempel på hur vi tillsammans med JNT kan utveckla vår verksamhet till fördel för kunderna, berättar avdelningschef Sakari Kangasvieri vid Telia.

JNT bygger aktivt ut fibernätet i Österbotten och har systematiskt byggt ut fibernätet också i dessa områden under många års tid. JNT levererar sedan tidigare Kabel-TV tjänster till ca 15.500 hushåll i regionen. Därför är beredskapen och kompetensen god att nu även betjäna dessa kunder.

–          Vi önskar alla nya Kabel-TV kunder välkomna till JNT. Vi är glada över att kunna bredda vår närvaro i dessa områden och ser fram emot att kunna erbjuda allt fler kunder JNT:s tjänster. Vi jobbar aktivt med att säkerställa goda kommunikationer i regionen. Ett led i utvecklingen är att erbjuda dessa kunder en smidig övergång till JNT:s TV-tjänster, säger Maria Höglund VD för JNT.

JNT garanterar tillgång till Kabel-TV tjänster i det gamla nätet under en övergångstid. För att på lång sikt kunna erbjuda kvalitativa TV-tjänster krävs övergång till fiber. JNT möjliggör en smidig övergång till fiberanslutningar till konkurrenskraftiga villkor för de berörda kunderna.

–          Vi uppskattar att investeringsbehovet är drygt 1 miljon euro för att modernisera och leverera Kabel-TV tjänster via fiber till dessa kunder under de kommande åren berättar JNT:s nätchef Daniel Finell.

Inom de närmaste veckorna får de berörda kunderna nya kabel-TV kort från JNT och praktisk information om hur övergången från Telia till JNT görs.

 

Tilläggsuppgifter ges av:

Jakobstadsnejdens Telefon Ab

Maria Höglund, verkställande direktör, tel (06) 786 8100, gsm 044-721 8100, maria.hoglund@jnt.fi

Daniel Finell, nätchef, tel (06) 786 8310, gsm 044-721 8310, daniel.finell@jnt.fi

Telia Finland Oyj

Sakari Kangasvieri, avdelningschef, tel 020 402 5080, gsm 0400 668 323, sakari.kangasvieri@teliacompany.com

 

JNT vill främja livskvalitet i Österbotten, det gör vi genom att erbjuda pålitliga tjänster inom internet, TV, telefoni och IT till både företag och privatpersoner. Vi är en lokal samarbetspartner som vid behov skräddarsyr lösningar för våra kunder. Idag omsätter vi 14 miljoner och har 56 anställda. Huvudkontoret ligger på Alholmsgatan 3 i Jakobstad. www.jnt.fi.

Telia erbjuder tele-, kommunikations- och TV-tjänster till konsumenter, företag och samfund i Finland. Våra tjänster förenar människor med saker som är viktiga för dem och ökar livskvaliteten. För företag skapar vi kommunikationstjänster som stöder hållbar utveckling, som frigör tid och energi för produktivitet och tillväxt.