Ebba Brahe stipendi 2019

Kuvassa: Thomas Carp, JNT, ja Annika Rak, Cambridge ohjelma

Olemme vuodesta 2017 vuosittain jakaneet Ebba Brahe -stipendin. Stipendi on JNT:n perustama ja sen tarkoituksena on naisten yrittäjyyden ja yritysjohtajuuden edistäminen Pohjanmaalla. Stipendi on vuodesta 2017 vuosittain myönnetty tunnustuksena yritteliäiden, aikaansaavien ja eteenpäin pyrkivien, Pohjanmaalla ja maakunnan hyväksi toimivien naisten työstä.

2019-vuoden stipendi luovutettiin 14.11.2019. Annika Rakille, joka on Cambridge paino-ohjelman toimitusjohtaja ja konseptin kehittäjä. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Pietarsaaressa ja Annika toimii yrityksen toimitusjohtajana sekä Suomessa että Ruotsissa. Annamme stipendin Annikalle huomionosoituksena hänen toiminnastaan Pohjanmaalla sekä siksi, että hän on osoittanut, että on mahdollista johtaa menestyvää, kansallista ja nykyisin myös Ruotsiin laajennutta yritystä Pietarsaaren pääkonttorista käsin.

Cambridge paino-ohjelma auttaa ihmisiä saavuttamaan tavoitepainonsa, tekemään terveellisiä valintoja sekä sisäistämään ja ylläpitämään terveellisiä elämäntapoja. Ohjelman valmentajat opettavat ja auttavat asiakasta noudattamaan kestävää ruokavaliota arjessaan ja motivoivat asiakasta onnistumaan tavoitteessaan. Yrityksellä on 115 valmentajaa pelkästään Suomessa ja 25 Ruotsissa – lukumäärä, joka vuoden vaihteen jälkeen vielä kasvaa.

– Dieettijauhepussien myyminen ei ole vaikeaa, mutta meidän konseptimme sisältää niin paljon enemmän, tärkein tavoitteemme on lisäarvon tuottaminen asiakkaille. Menestyksemme avain on, että me valmentajiemme kautta tarjoamme asiakkaalle tarvittavat apuvälineet, jotta hän itsenäisesti pysyy motivoituneena ja pystyy tekemään onnistuneeseen, kestävään painonpudotukseen johtavia valintoja, Annika kertoo.

Annika on vuodesta 1995 auttanut ihmisiä löytämään tien terveellisempään elämäntapaan. Suomen Cambridgessa saadun yli 10 vuoden kokemuksen jälkeen hän aloitti vuonna 2018 myös työn Ruotsin Cambridgen toimitusjohtajana. Hän toteaa, että matkat maiden välillä olisivat olleet sujuvampia ja useita tunteja lyhyempiä, jos hän olisi asunut Helsingissä, mutta hän haluaa kuitenkin panostaa Pietarsaareen yrityksen pääkonttorin paikkana ja kertoo suunnitelmistaan perustaa uutta toimintaa Pietarsaaren keskustaan.

Annika muistelee nauraen niitä monia kertoja, kun hän erilaisten projektien kanssa on juossut pää edellä seinään, mutta hänestä säteilevän positiivisen, nöyrän ja intohimoisen asenteen perusteella on helppo ymmärtää, että sen avulla hän on onnistunut nousemaan takaisin jaloilleen jokaista yrittäjää joskus koettelevien takaiskujen jälkeen.

 

 

Kuka oli Ebba Brahe?

Pietarsaaren seudulla monet varmaan muistavat, että Ebba Brahe jotenkin liittyi Pietarsaaren historiaan. Muistin virkistämiseksi voimme kertoa, että Ebba Brahe perusti Pietarsaaren ja nimesi kaupungin kuolleen miehensä Jakob De la Gardien mukaan. Ebba, joka kuului Ruotsin aatelistoon, oli rohkea ja toimelias nainen, joka 1600-luvulla harjoitti laaja-alaista liiketoimintaa ja hallitsi useita kartanoita, tiloja ja ennen kaikkea rauta- ja vuoriteollisuuslaitoksia.