Losvika kasvaa kohisten

Eläinlääkäri ja omistaja Maria Losvikin kertoessa Losvikan Eläinklinikan toiminnasta ei laskusuhdanteesta vaikuta olevan tietoakaan. Asiakkaiden määrässä mitattuna viime vuosi oli ennätysmäinen.

Potilaiden määrä kasvoi kahdellakymmenellä prosentilla vuonna 2015.  Meillä oli yhteensä 9000 potilaskäyntiä ja tämä johtuu osittain kaksi vuotta sitten Pietarsaaressa avaamastamme yksiköstä. Puolet potilaskäynneistä olivat siellä, sanoo Maria Losvik.

Maria Losvik aloitti oman toimintansa vuonna 2002 työskenneltyään ennen sitä kaupungineläinlääkärinä Uudessakaarlepyyssä. Aluksi hän toimi vuokratiloissa ennen kuin uusi klinikka valmistui vuonna 2009.

Meillä on juuri nyt yhteensä 10 henkilöä palkkalistoilla, joka on tällä hetkellä melko sopiva määrä. Yksi niistä eduista, joita kasvamisemme ja sen myötä suurempi henkilöstömme tuo tullessaan on mahdollisuus keskittyä enemmän tiettyihin aloihin ja erikoistua, sanoo Maria Losvik.

Pääasiassa Losvikalle tulevat lemmikit ja hevoset.

Luonnollisesti potilaiden joukossa on paljon koiria ja kissoja, mutta eksoottiset eläimet yleistyvät yhä nopeammin. Olen itse aina pitänyt eläinlääkärin ammatissa siitä, että se on niin vaihtelevaa, kaikki päivät ovat erilaisia. Ja lisäksi saan tehdä työtä sekä eläimien että ihmisten kanssa.

Maria Losvik suosittelee eläinten omistajia vakuuttamaan eläimensä. Onnettomuuden sattuessa tai eläimen sairastuessa kulut saattavat olla korkeat.

Eläimillähän ei ole Kelaa ja yrittäjänä näen, kuinka tavattoman kallista henkilökunnan pitäminen on Suomessa. Tämä vaikuttaa luonnollisesti asiakkaan hintaan ja samalla olemme halunneet täällä Losvikalla olla johtavassa asemassa sekä henkilöstön jatkokoulutuksen että käyttämiemme laitteiden osalta.

Losvikan asiakkaat tulevat pääasiassa Kokkolan, Vaasan ja Seinäjoen väliseltä alueelta. Losvika tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta ajanvaraukseen netin kautta.

Ajanvarauksen lisäksi koko kortistomme ja potilasarkistomme ovat verkkopohjaisia, joten olemme erittäin riippuvaisia JNT:n palveluista ja niiden toimivuudesta, sanoo Maria Losvik.