IT:n ulkoistamisen myötä saimme enemmän aikaa, vähemmän huolia ja paremmat yöunet

Kasvuyritykselle on tärkeää, että se voi keskittyä olennaiseen. Bäck & Co huolehtii asiakkaistaan ja vaalii ainutlaatuista osaamistaan – JNT:n vastuulla on yrityksen tietoliikenneyhteydet ja viestintä.

Pietarsaaressa sijaitseva Bäck & Co on ollut voimakkaassa kasvussa viimeisten vuosien aikana, ja se on saavuttanut koko maassa johtavan markkina-aseman työkalujen, koneiden, kalusteiden ja suojavarusteiden toimittajana teknisen työn luokkatiloihin. Yritys on muun muassa kehittänyt oman sähköturvallisuusjärjestelmän, joka täyttää kaikki kouluympäristöille asetetut vaatimukset. 

– Olemme onnistuneet luomaan palvelumallin, jossa yhdistämme koneet ja oman sähköjärjestelmän toimivaksi kokonaisuudeksi valmiiksi asennettuna ja testattuna. Viime vuosi oli tähän mennessä paras, ja tulevaisuuskin näyttää hyvältä, sanoo Carita Sundqvist, Bäck & Co:n toimitusjohtaja.

Projekti kestää yleensä muutaman vuoden, ja lopussa yleensä teknisen työn luokkatiloista vastaavat henkilöt, jotka useimmiten ovat opettajia, saavat perusteellisen koulutuksen koneiden toimintaan.

– Rakennusyhtiöt ovat suurimpia asiakkaitamme. He ovat vastuussa koulujen rakennusprojekteista ja haluavat ostaa teknisen työn luokkatilat yhtenä kokonaisuutena luotettavalta toimijalta. Valitessaan meidät he saavat juuri sen, mitä tarvitsevatkin.

Komponenttipula pitkittynyt ongelma

Monien muiden toimijoiden tavoin Bäck & Co kärsii koneiden ja komponenttien saatavuusongelmasta. Aiemmin kolme kuukautta oli lähes poikkeuksetta normaali toimitusaika, mutta vuodesta 2021 lähtien on 7–8 kuukauden toimitusajasta tullut miltei vakio. Joitakin koneita voi joutua odottamaan lähes 1,5 vuotta.

– Tiettyinä kuukausina olemme kyenneet varautumaan tilanteeseen varmistamalla varaston, mutta komponenttipula maailmanmarkkinoilla on tuttu tilanne myös meille. Sitä asiaa yritämme ratkaista joka päivä.

Voidakseen keskittyä omiin liiketoimintoihinsa yhtiö on päättänyt keskittää viestintä- ja tietoliikennepalvelunsa JNT:lle. Aikaisemmin Bäck & Co:lla oli oma palvelin, joka vei henkilökunnan aikaa ja voimia, ja kuormitti myös toimitusjohtajaa.

– Tietoliikennejärjestelmässämme oli jatkuvasti häiriöitä, ja tietoturvallisuus oli jatkuva huolenaihe. Ulkoistaminen tietenkin maksaa, mutta on se ehdottomasti sen arvoista.

Tarpeet tunnetaan jo ennalta

Bäck & Co ostaa myös laitteiston JNT:ltä, ja palveluun kuuluvat lisäksi säännölliset päivitykset yrityksen tarpeiden mukaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä JNT:ltä saamaamme palveluun. Yhteyshenkilömme tuntee meidät hyvin ja tietää tarpeemme. Hän ottaa hoitaakseen pienimmätkin ongelmat ja huolehtii siitä, että sekä laitteisto että ohjelmisto vaihdetaan säännöllisesti. Asiat helpottuvat huomattavasti, kun joka kerta ei tarvitse kertoa, mitä teemme ja tarvitsemme.

Bäck & Co:lla on tällä hetkellä 12 kokopäiväistä työntekijää ja lisäksi tilapäisiä avustajia kiireisimpinä aikoina. Pääkonttori on Pietarsaaressa, ja siellä myös tehdään kaikki asennukset ennen kuin valmis paketti toimitetaan tilaajalle. Helsingissä työskentelee kolme henkilöä lähinnä myynnin parissa.

– Meillä on koko ajan useita projekteja käynnissä koko maassa, ja henkilökuntamme on usein reissun päällä. Nykyisin olemme kaikki yhteydessä samaan palvelimeen, ja kaikki pääsevät aina käsiksi tarvitsemiinsa tiedostoihin.

Erinomaista asiantuntemusta aivan naapurissa

Bäck & Co arvostaa JNT:n tuomaa paikallisuutta ja luottaa lähialueen yrityksiin myös muissa palveluissa. Metalliosat hitsaa Kenweld, joka sijaitsee Bäck & Co:ta vastapäätä Kolpintiellä, puutyöt toimittaa Furmark ja Verdek Uudessakaarlepyyssä ja vastikään Pietarsaaressa sijaitseva Sirico alkoi toimittaa piirilevyjä.

– Tällä seudulla on paljon osaamista. Hintaero ei sinällään ole ratkaisevan suuri, kun valitaan paikallisen ja maailmanlaajuisen yrityksen väliltä, mutta onhan se tietysti etu, kun alihankkijat ovat lähellä.

Tarvitseeko teidänkin yhtiönne telekomiin kokonaisratkaisuja?

Lue lisää yritysratkaisuistamme:

Ota yhteyttä, niin katsomme yhdessä kanssanne juuri teidän tarpeisiin sopivan palveluratkaisun: