Jeppis FBC on Tulevaisuuden joukkue 2015

Kun JNT valitsi ensimmäisen tulevaisuuden joukkueen, oli Salibandyseura Jeppis FBC se seura, joka voitti 5000 euron palkinnon. Palkintorahat tullaan investoimaan kaukaloon ja sijoitetaan johonkin kouluun Pietarsaaressa.

– Olimme erittäin iloisia voitosta ja palkintorahat tulevat tarpeeseen. Salibandyn pelaaminen ilman kaukaloa on hankalaa ja tällä hetkellä emme voi perustaa useampia joukkueita, koska vuorot eivät kerta kaikkiaan riitä Länsinummella ja Urheilutalolla, joissa molemmissa on kaukalo, sanoo Carolina Isomaa, Jeppis FBC:n juniorivastaava.
Vielä ei ole päätetty, mihin kouluun kaukalo sijoitetaan, mutta Optima ja Oxhamn ovat kaksi vaihtoehtoa. Carolina Isomaa olikin se henkilö, joka teki aloitteen kilpailuhakemuksen jättämisestä. 

– Näin tietoa siitä Facebookissa. Ensin keskustelimme asiasta hallituksessa ja sen jälkeen sain tehtäväksi laatia hakemuksen, sanoo Isomaa.
Kilpailun tuomaristossa olivat JNT:n hallituksen jäsen Rabbe Ede, JNT:n mainostoimisto OmMy:n tj Niclas Wikström sekä Saija Söderlund, joka työskentelee JNT:llä ja kaikki hakemukset käsiteltiin anonyymisti, eli seuran nimi ja paikkakunta poistettiin hakemuksista. Kilpailuun saapui yhteensä 33 hakemusta.  
Tuomariston perustelu oli seuraava: ”Pitkän tähtäimen tavoitteilla ja sitouttamalla seuran aikuiset luodaan hyvät edellytykset seuran pojille ja tytöille harrastaa lajiaan. Investoimalla salibandykaukaloon annetaan samalla monille koululaisille mahdollisuus harrastaa lajia seuran oman toiminnan ulkopuolella.”
Jeppis FBC:n junioritoiminnassa on tällä hetkellä mukana n. 250 aktiivipelaajaa. Kehitys on ollut lähestulkoon päätä huimaavaa kun otetaan huomioon, että Jeppis FBC:llä on ollut junioritoimintaa neljän vuoden ajan.