JNT on ostanut Bothnia Broadband Ab:n Maalahden kunnalta

JNT on ostanut Bothnia Broadband Ab:n Maalahden kunnalta. Kaupan myötä JNT:n kuituverkko laajenee yli 1000 uudella laajakaista-asiakkaalla sekä uudenaikaisella kuituinfrastruktuurilla Maalahden kunnassa ja sen lähialueilla.

JNT:lle kauppa on tärkeä ja askel eteenpäin yrityksen kasvustrategian toteuttamisessa. JNT pyrkii määrätietoisesti laajentamaan kuituinfrastruktuuriaan, ja yritys onkin johtava kuituyhteyksien toimittaja Pohjanmaalla. Yritys on kuiturakentamisen eturintamassa myös koko valtakunnan tasolla. Viime vuosina JNT on kasvanut voimakkaasti etenkin Vaasan alueella.

 

  • Näemme suurta kysyntää paikalliselle toimijalle, joka kykenee tarjoamaan vakaita ja luotettavia laajakaistayhteyksiä. Konkreettisesti tämä näkyy kuituverkon laajentamisena useilla paikkakunnilla, kertoo JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglund.

Tällä hetkellä painopiste on Maalahdessa. Ne asiakkaat, joihin kauppa vaikuttaa, saavat piakkoin lisätietoja JNT:ltä. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään yrityskaupan johdosta. Palvelut jatkuvat kuten aiemminkin, mutta pidemmällä aikavälillä tulemme tekemään päivityksiä voidaksemme tarjota asiakkaillemme entistä nopeampia yhteyksiä ja laajemman palveluvalikoiman.

JNT tulee myös järjestämään tiedotustilaisuuksia, joissa saamme tilaisuuden tavata asiakkaitamme ja kertoa heille tarkemmin JNT:n palveluvalkoimasta. JNT:llä on myös valmius valokuituverkon laajentamiseen edelleen Maalahdessa ja lähialueilla, joilla on riittävästi kysyntää.

 

  • Arvostamme sitä pitkäjännitteistä työtä, jota Maalahdessa on tehty kuituverkon rakentamiseksi. Olemme myös iloisia siitä luottamuksesta, jonka johdosta voimme jatkaa rakentamista vakaalle pohjalle, JNT:n myyntijohtaja Nina Riska toteaa.Nyt odotammekin innolla, että pääsemme kehittämään liiketoimintaamme ja tarjoamaan Maalahden asukkaille monipuolisia palveluitamme sekä parasta mahdollista asiakaspalvelua, jatkaa Riska.

 

Vahva kasvu koko Vaasan seudulla

JNT työskentelee pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti tavoittaakseen yhä useampia pohjalaisia. Tavoitteena on tarjota palveluja 50 prosentille Pohjanmaalaisille, ja olemme hyvin aikataulussa. Kiinnostus yrityksen palveluihin on suuri, ja yhä useammat ihmiset näkevät tarpeen nopeille ja vakaille kuituyhteyksille.

 

  • Kasvamme laajalla rintamalla ja toivotamme vuosittain useita tuhansia uusia asiakkaita JNT: lle, kertoo Riska. Corona pandemia on lisännyt kysyntäämme. Nopea ja vakaa yhteys on etätyön ja opiskelujen perusedellytys. Olemme toimittaneet ennätyksellisen määrän kuituyhteyksiä keväällä ja kesällä, Riska jatkaa.

 

Yritysasiakkaat ja asuntoyhtiöt ovat tärkeä osa yhtiön toimintaa. Yhä useammat yritykset valitsevat JNT:n toimittajaksi paikallisen, ja läheisen palvelun sekä korkeatasoisten palvelujen ansiosta.
Viime vuosina yritys on kasvanut merkittävästi yritys- ja asuntoyhtiöiden puolella, ja suuri osa kasvusta tapahtuu Vaasan alueella. Vuonna 2016 JNT avasi toimiston Vaasaan. Kasvu on ollut nopeaa, nyt Vaasassa työskentelee hieman yli 10% yhtiön henkilöstöstä ja jatkuvaa kasvua on näkyvissä.

 

  • Näemme, että asiakkaat arvostavat sitä, että JNT pystyy tarjoamaan yrityksille kaiken ICT:n osalta, ja että palvelumme ovat korkeatasoisia. Saamme jatkuvasti palautetta siitä, että asiakkaat arvostavat sitä, että pidämme lupauksemme ja että voimme keskustella yhdessä asiakkaan kanssa parhaasta ratkaisusta, kertoo Yrityspalveluiden Johtaja Thomas Carp.

 

Tällä hetkellä JNT työskentelee noin 30:llä alueella Vaasan seudulla laajentaakseen kuituverkkoa ja kartoittaakseen kiinnostusta verkkoomme liittymiseen. Yhtiö tekee sijoitus- ja rakennuspäätöksiä alueilla, joissa kiinnostus on riittävä. Voit rekisteröidä kiinnostuksesi kuituyhteyteen osoitteessa www.jnt.fi/kuitu.

 

Sijoituksia alueen menestykseen

 Kuituverkon laajentaminen suurilla alueilla tarkoittaa suuria investointeja, JNT sijoittaa alueen infrastruktuuriin vuosittain 3–5 miljoonaa euroa.

 

  • Laajennamme järjestelmällisesti kuituverkkoa. Esimerkkinä Carp mainitsee, että JNT on kaivanut Vaasassa nyt 66 000 m kuitua, joka laskettuna yksittäisiin kuituihin tarkoittaa 5,2 miljoonaa metriä.

 

  • Näemme, että kuituverkko on aina ylivoimainen sekä nopeuden että luotettavuuden suhteen, jonka takia kuidun laajentaminen on meille tärkeä asia. Rakentaminen on pitkäaikaista investointia joka on edellytys menestykseen seudullemme., Höglund toteaa.

Lisätietoja:

Maria Höglund, toimitusjohtaja, maria.hoglund[at]jnt.fi, tel (06) 786 8100, 044-721 8100

Nina Riska, myyntipäällikkö kuluttajapalvelut, nina.riska[at]jnt.fi, tel (06) 786 8184, 044-721 8184

Thomas Carp, johtaja yrityspalvelut, thomas.carp[at]jnt.fi, tel (06) 786 8330, 044-721 8330

Tietoja JNT:stä:

JNT (Jakobstadsnejdens Telefon Ab) toimii tietotekniikan ja televiestinnän alalla: yrityksen liikevaihto on 14 miljoonaa euroa, ja sen asiakaskuntaan kuuluu niin yksityishenkilöitä, yrityksiä kuin julkishallinnon organisaatioita. Päämarkkina-alue on ensisijaisesti  Pohjanmaa ja erityisesti sen rannikkoalue. Yhtiöllä on 60 työntekijää Vaasassa ja Pietarsaaressa.