JNT ja Herrfors perustavat IT-yhtiön

North Shore Data Center – Uusi toimija datakeskuspalveluihin

Asiat tapahtuvat enenevässä määrin digitaalisesti. Se muuttaa ihmisten arkea, ja yhä useammat yhtiöt joutuvat tarttumaan monimutkaisiin IT-asioihin. JNT ja Herrfors alkavat nyt tästä syystä tarjota datakeskuspalveluja yhdessä omistamassaan Oy North Shore Datacenter Ab:ssä.

”Datapalvelujen kysyntä kasvaa kiihtyvää vauhtia. Kaikilla ei ole mahdollisuutta tai kiinnostusta hoitaa itse IT-resurssitarpeitaan, ja päätimme sen vuoksi alkaa tarjota datakeskuspohjaisia palveluja”, sanoo uuden yhtiön toimitusjohtaja Robert Ståhl.

”Tässä on kyse kahden vahvan alueellisen yhtiön ainutlaatuisesta yhteistyöstä. Teleliikenteen ja energia-alan toimijoina me pystymme löytämään synergiaetua ja luomaan uutta paikallisyhteisön hyväksi”, sanoo North Shore Datacenterin hallituksen puheenjohtaja Maria Höglund.

Sekä Herrfors että JNT ovat asiakaskontakteissaan voineet todeta, miten tiedon varastointiin, kapasiteettiin, saatavuuteen ym. liittyvien datakeskuspalvelujen tarve jatkuvasti kasvaa.

”IT-ympäristöt ovat samaan aikaan monimutkaistuneet ja edellyttävät usein isoja investointeja, jos yritys haluaa hoitaa ne itse. Uskomme, että monet laittavat resurssinsa mieluummin omaan ydintoimintaansa”, Robert Ståhl sanoo.

Hän ja Maria Höglund kumpikin kertovat monien yritysten haluavan myös pitää IT-ympäristönsä alueellisissa käsissä sekä saavutettavuus- että turvallisuussyistä.

”Meillä on seudullamme Suomen laajin kuituverkko ja myös erittäin hyvät kansainväliset datayhteydet, lisäksi vakaa ja alueellisesti hoidettu sähkönsaanti ja vahva yrittäjyysperinne. Meillä on edellytykset luoda mitä vaan”, Maria Höglund sanoo.

Uuden yhtiön datakeskukset sijaitsevat alkuvaiheessa kolmessa paikassa, kaksi Pietarsaaressa ja yksi Vaasassa, ja ne täyttävät kukkuramitoin Viestintäviraston (Ficoran) asettamat käyttövarmuusvaatimukset. Kapasiteetti vastaa suunnilleen 3500 fyysistä palvelinta.

”Tiloihin on muun muassa tiukasti rajattu pääsy, niissä on automaattiset sammutusjärjestelmät, taattu sähkönsaanti ja kaksinkertaiset jäähdytysjärjestelmät”, Robert Ståhl selittää.

Sen lisäksi että North Shore Datacenter turvaa fyysiset tilat ja laitteet asiakkaille, yhtiö tarjoaa myös asiakkaiden tarpeiden analysointia, erityisratkaisujen kehittämistä ja niiden täytäntöönpanoa.

”Lähtökohtana on uuden yrityksen toiminnan laajentaminen sitä tahtia kuin liiketoiminnot kehittyvät. Monet yritykset ovat hyvin tietoisia siitä, että niiden pitäisi kehittää IT-ratkaisujaan, me voimme olla siinä avuksi fiksulla tavalla”, Maria Höglund sanoo.

Tavoitteena on saada North Shore Datacenter kannattavaksi kahden vuoden kuluessa ja kehittää siitä datakeskusalan johtava toimija Suomessa.

Robert Ståhl hoitaa uuden yhtiön toimitusjohtajan tehtäviä nykyisen, Herrforsin IKT-päällikön tehtävien lisäksi. JNT:n William Lindén on tekninen päällikkö ja myyntipäällikkö ja Sven Wannäs toimii kehityspäällikkönä.

https://northshoredc.fi/

Lisätietoa antavat Robert Ståhl ja Maria Höglund.

 

Robert Ståhl

06 789 8210

robert[a]nsdc.fi

 

Maria Höglund

06 786 8100

maria.hoglund[a]jnt.fi

 

JNT:

  • Toimittaa data-, puhelin- ja tv-ratkaisuja asiakkaille Pohjanmaan rannikkoalueella
  • • Liikevaihto (2017): 14 M€
  • Asiakkaita: 20 000

Herrfors:

  • Toimittaa sähköä Alavieskaan, Pietarsaareen, Luotoon, Maksamaalle, Oravaisiin, osaan Pedersöreä, Teerijärveä ja Ylivieskaa
  • • Liikevaihto (2017): 44 M€
  • Asiakkaita: 32 000