JNT kasvaa Vaasassa ja Kokkolassa niin tunnettuuden kuin valokuituverkon osalta

JNT:n kuituverkko on viime vuosina laajentunut nopeasti Vaasan seudulla. Kokkolan seudulla valokuituverkkoa lähdetään laajentamaan yrityksille ja taloyhtiöille. Vaasassa valokuituverkkoa tarjotaan myös omakotitaloasujille.

Saako valokuituliittymän Kokkolassa ja Vaasassa mihin tahansa?

Jos mielessä on jokin tietty kohde, osaa kysymykseen vastata parhaiten JNT:n projektipäällikkö Andreas Harju. Harju vastaa kuituverkon rakentamisesta Vaasan ja Kokkolan seudulla varmistaen, että rakennusprojektit sujuvat mutkattomasti ja etenevät aikataulussa.

– Vaasassa tilanne on siinä mielessä hyvä, että valokuituverkko on jo niin laajalla alueella, että useimmiten asiakkaan kysyessä valokuidun mahdollisuutta, se pystytään myös tarjoamaan. Kokkolassa verkon laajuus ei vielä ole ihan niin kattava, mutta laajennusprojekti on jatkuvasti käynnissä, Andreas Harju kertoo.

Valokuituverkon mahdollisuus kartoitetaan aina kohteen mukaan tapauskohtaisesti.

– Laskemme ja arvioimme, onko verkkoa järkevää lähteä laajentamaan haluttuun kohteeseen. Kohde kartoitetaan aina yksilöllisesti ja siihen vaikuttaa, onko ympärillä esimerkiksi muita potentiaalisia kohteita, johon valokuituverkkoa voitaisiin tarjota. Sen jälkeen lasketaan tarjous asiakkaalle.

Tarjouksen yhteydessä asiakkaalle varmistuu myös alustava toimitusaika.

– Kaikki kaivuutyöt ja asennukset keskittyvät touko-lokakuuhun ja silloin yleinen toimitusaika tilauksesta on 6-8 viikkoa. Talvisin (marras-huhtikuu) routa-aikaan ei yleensä kaiveta lainkaan, Andreas Harju selventää.

Toimintavarma kuituverkko

Andreas Harju ylistää kuituverkkoa parhaaksi tekniikaksi, mitä ihminen on keksinyt.

– Koko yhteiskunta pyörii fyysisen kuituverkon varassa. Sitä parempaa tekniikkaa ja infraa ei olekaan. Kuituverkko ei ole herkkä häiriöille tai ulkoisille tekijöille, kaivuukoneiden aiheuttamia vahinkoja lukuun ottamatta.

JNT:n kuituverkkoon investointi kannattaa. Kustannukset ovat hyötyihin nähden erittäin edulliset ja asiakas saa nauttia nopeasta ja toimintavarmasta nettiyhteydestä sekä toimivasta asiakaspalvelusta.

JNT saanut jalansijaa Vaasassa

Andreas Harju on työskennellyt JNT:llä kolme vuotta. Tuona aikana Vaasassa yrityksen tunnettuus on kasvanut huomattavasti.

– Kolme vuotta sitten sain vielä usein kuulla ihmettelyä, mikä ihmeen JNT, mutta nyt yllättävän moni Vaasan seudulla tuntee yrityksen. Kokkolassa saamme vielä tehdä töitä yrityksen tunnettuuden eteen, Harju kertoo.

Harju työskentelee pääosin Vaasan toimistolla, mutta nykyään myös osittain etänä Helsingistä käsin. Hän osallistuu paikallisesti Vaasassa ja Kokkolassa mielellään myös asiakastapaamisiin, tilaisuuksiin ja tapaa esimerkiksi isännöitsijöitä tai käy vierailemassa taloyhtiöiden yhtiökokouksissa kertomassa JNT valokuidusta.