JNT laajentaa ja investoi Pohjanmaalla

Lehdistötiedote 24.5.2017

JNT:llä on tavoitteena laajentua Pohjanmaalla ja ajan mittaan tarkoituksena on palvella puolta Pohjanmaan väestöstä. Jo nyt JNT toimittaa palveluja 20 000 kotitalouteen Siipyystä Kokkolaan ja laajennus on täydessä vauhdissa.

–        JNT:n tehtävänä on työskennellä pitkäjänteisesti sen puolesta, että Pohjanmaalla on hyvin toimiva infrastruktuuri. Näemme, että toimivalle kuituliittymälle on kysyntää ja tarvetta sekä suurissa taajamissa että pienemmissä kylissä. Meillä on valmius laajentaa siinä tahdissa kuin riittävää kiinnostusta asiakkaiden keskuudessa löytyy, kertoo JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglund.

Kuituverkko on JNT:n toiminnan kulmakivi. Yrityksillä ja kotitalouksilla on tarvetta kuituyhteyksille nyt ja tulevaisuudessa.

–        Kuituyhteys on paras tällä hetkellä tiedossa oleva vaihtoehto tiedonsiirtoon. Fysiikan lait puhuvat sen puolesta, että kuitu tulee olemaan ylivoimainen vaihtoehto, koska tekniikka perustuu tiedonsiirtoon valon nopeudella. Tämän päivän ja tulevaisuuden kiinteä ja mobiili viestintä tarvitsee kuituinfrastruktuuria toimiakseen, Höglund jatkaa.

Pietarsaaren seutu sijoittuu aivan kärkeen kuituliittymissä Suomessa, ja JNT on järjestelmällisesti laajentanut kuituverkkoaan monen vuoden ajan. Esimerkiksi hiljattain on rakennettu kattava kuituverkko Oravaisiin yhteistyössä Oravais Centralantennandelslagin kanssa. Tällä hetkellä Telian kaapeli-TV verkkoa Uudessakaarlepyyssä ja Pedersöressä siirretään JNT:lle. Pitkän tähtäimen työ kuituinfran laajentamiseksi uusille alueille Pohjanmaalla on täydessä vauhdissa.

JNT avaa yhteistyössä Multitronicin kanssa myymälän Vaasassa ja seuraava askel on nopeiden kuituliittymien tarjoaminen yksityisasiakkaille Vaasan seudulla.

–        Tällä hetkellä moni yritys on JNT:n kuituverkossa Vaasan seudulla ja lukumäärä kasvaa koko ajan, sanoo yrityspalveluiden johtaja Thomas Carp.
Nyt teemme työtä sen eteen, että voimme tarjota kuituliittymiä myös yksityisille kotitalouksille. Haluamme tarjota korkealuokkaisia palveluja, joissa kuituliittymä on osa kokonaisuutta. Markkinoilla on suuri kysyntä, sanoo JNT:n myyntipäällikkö Nina Riska.

Ihan konkreettisesti laajennus näkyy jo nyt, kun kaivaustöitä tehdään ja kuitua asennetaan monessa paikassa Vaasan seudulla. Kuituliittymästä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Vaasan keskustassa sijaitsevaan Multitronic-JNT:n myymälään osoitteessa Hovioikeudenpuistikko 18 tai käydä sivuillamme www.jnt.fi.

 

JNT haluaa edistää elämänlaatua Pohjanmaalla. Sen me teemme tarjoamalla yrityksille ja yksityishenkilöille luotettavia palveluita internetin, TV:n, puhelinpalveluiden ja IT:n saralla. Olemme paikallinen yhteistyökumppani, joka räätälöi ratkaisuja jokaisen asiakkaan tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä JNT:n liikevaihto on 14 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on 55. Voittomme panostamme Pohjanmaan kehitykseen ja jatkuvaan teknisesti edistyneiden palveluiden tuottamiseen. Pääkonttorimme sijaitsee osoitteessa Alholminkatu 3 Pietarsaaressa. www.jnt.fi