JNT:stä tulee Connected Finland Oy:n osakas

Connected Finland Oy:n rahoituskierros saatu päätökseen – JNT Oy teki merkittävän sijoituksen kasvuyhtiöön

IoT (Internet of Things) on maailmanlaajuinen IT ja telecom -alan megatrendi jonka ennustetaan vaikuttavan arkeemme yhtä paljon kun internetin tuleminen on vaikuttanut meihin tähän asti. Nyt JNT ottaa vahvemman position tässä nopeasti kasvavassa markkinassa. Tämä tapahtuu yhteistyön vahvistamisella ja kasvusijoituksella Connected Finland Oy:öön.

Connected Finland Oy on suomalainen 5 vuotta sitten perustettu yhtiö joka rakentaa, operoi ja kehittää kansainvälistä Sigfox-verkkoa Suomessa ja Virossa. Yhtiön verkko kattaa jo yli 90% Suomen väestöstä.

Sigfox on esineiden internet -yhtiö, jonka käyttämä teknologia on langatonta, vain vähän virtaa kuluttavaa ja pitkäkantoista mahdollistaen suurienkin laitemäärien liittämisen verkkoon helposti ja edullisesti. Tällä hetkellä Sigfox-verkkoja löytyy jo 75 maasta ja teknologiaa käyttävät laitteet toimivat saumattomasti kaikissa Sigfox-verkoissa ympäri maailman. Suomen verkkoon liitettyjen laitteiden määrä on jo lähes 200 000 kappaletta.

Connected Finland suunnittelee ja valmistaa laitteita sekä tarjoaa palvelualustan laitedatan hyödyntämiseen. Suurin osa yhtiön kasvusta on tullut sisäilman mittaamisesta joko viihtyisämmän ja terveellisemmän huoneilman saavuttamiseksi tai kiinteistön energiankulutuksen vähentämiseksi.  Tämän lisäksi toimistojen käyttöasteen mittaaminen älykkäillä sensoreilla sekä erilaisten tavaroiden, esimerkiksi rullakoiden, paikantaminen ovat kovassa nousussa. Myös Postin pakettiautomaatteihin toimitetaan yhtiön valmistamia lukkoja jotka toimivat Sigfox-teknologian avulla. Asiakkaiden tarpeiden ollessa universaaleja Connected Finland on myynyt ratkaisujaan kumppaneidensa kanssa jo 35 maahan ympäri maailmaa.

Kasvu on ollut nopeaa ja sen arvioidaan edelleen kasvavan. Osana kasvustrategiaa on Connected Finland laajentanut omistuspohjaansa ja JNT tulee mukaan merkittävänä vähemmistöosakkaana.

Yhtiöiden välinen yhteistyö alkoi jo muutama vuosi sitten mutta tiivistyi entisestään tämän sijoituksen myötä. Iloitsemme kun yksi maamme vanhimmista puhelinyhtiöstä panostaa vahvasti ja näkyvästi moderniin ja  alan johtavaan IoT-teknologiaan. JNT edustaa vahvaa alueellista osaamista ja tiivistämme yhteistyötä myynnin ja markkinoinnin saralla kasvun kiihdyttämiseksi”, toteaa toimitusjohtaja Markku Patronen Connected Finland Oy:stä.

Investointi on JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglundin mielestä sekä looginen että strateginen Pohjanmaalla toimivalle alueelliselle operaattorille.

Näemme IoT vahvan tulemisen sekä tunnistamme segmentin suuren kasvupotentiaalin. Tehtävämme on huolehtia alueellemme parhaimmat edellytykset datan ja telkomin saralla, tähän kuuluu myös IoT“, toteaa toimitusjohtaja Maria Höglund, JNT:stä.

 

Lisätietoja:

Markku Patronen, toimitusjohtaja
Connected Finland Oy
markku.patronen[a]connectedfinland.fi
+358 50 506 5393
http://www.connectedfinland.fi

Maria Höglund, toimitusjohtaja
JNT (Jakobstadsnejdens Telefon Ab)
maria.hoglund[a]jnt.fi
+358 044 721 8100
www.jnt.fi

 

Connected Finland on:
Espoossa ja Tallinnassa Virossa 16 henkeä työllistävä Connected Finland teki vuonna 2019 3,2 miljoonan euron liikevaihdon. Yhtiön maanlaajuisessa IoT-verkossa on laitteita jo lähes 200 000  ja yhtiöllä on laite- ja palveluratkaisuasiakkaita jo 35 maassa.

JNT Oy on:
JNT (Jakobstadsnejdens Telefon Ab) on pohjanmaalainen operaattori joka toimii IT:n ja telekomin toimijana. Liikevaihto on 13,5 miljoonaa euroa ja asiakkaat ovat sekä yksityis- että yritysasiakkaita. Yhtiöllä on 60 työntekijää Pietarsaaressa ja Vaasassa, Suomessa.