Maalahden kunta luovuttaa kuituyhtiön JNT:lle

Maalahden kunnanvaltuusto on päättänyt, että Bothnia Broadband Oy:n (BoB:n) koko osakekanta myydään Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy:lle (JNT:lle). Kauppa suunnitellaan toteutettavan elokuun alussa.

Nyt myytävä yhtiö on kunnan omistama osakeyhtiö, joka on tuottanut maalahtelaisille data-, puhelin-, TV- ja IT-palveluita 20 vuoden ajan. Bothnia Broadband on rakentanut laajan kuituverkon, joka on mahdollistanut useimpien maalahtelaisten liittymisen kuituverkkoon. Yhtiö on tavoittanut seudun kyliä ja täyttää erittäin tärkeän tehtävän turvatessaan elinkeinoelämän, yksityishenkilöiden ja kunnan nopeiden ja luotettavien tietoliikenneyhteyksien tarpeen.

Yhtiö ja sen omistaja Maalahden kunta seisoivat tienhaarassa, kun yhtiön pitkäaikainen tulisielu ja toimitusjohtaja Rolf Storgård jäi eläkkeelle tänä keväänä.

– Myynti on luonteva askel, kun toimintaa siirretään siihen vaiheeseen, jossa vastataan tulevaisuuden tarpeisiin, Bothnia Broadbandin hallituksen puheenjohtaja Kjell Ahläng toteaa.

– Kauppa on kunnalle merkittävä sekä talouden että toiminnan kannalta, Maalahden kunnanjohtaja Jenny Malmsten jatkaa.

Sekä varusteet että palvelut vaativat panostuksia, minkä vuoksi pienen yhtiön on vaikea rakentaa ja tarjota kaikkia palveluita itse. Tällä alalla toimiminen ei myöskään kuulu kunnan ydintoimintoihin. Sen vuoksi osakkeiden myyminen JNT:lle koetaan erittäin hyvänä ratkaisuna. JNT on suurempi yhtiö, jolla on tarvittavat resurssit ja taidot mutta joka on samalla kiinnittynyt seutuun ja ymmärtää maaseudun tarpeita ja kaksikielisyyttä.

– Olen vakuuttunut, että JNT pystyy jatkamaan palveluiden kehittämistä Maalahdessa yhdessä Bothnia Broadbandin henkilöstön ja asiakkaiden kanssa, Ahläng sanoo.

JNT on laajentanut kuituverkkoa Pohjanmaalla järjestelmällisesti monen vuoden ajan ja kuuluu alan johtaviin toimijoihin Suomessa. Yhä useampi asiakas liittyy kuituverkkoon, ja laajeneminen jatkuu. Tämä kauppa on näin ollen luonnollinen osa JNT:n kasvustrategiaa.

– Arvostamme Maalahdessa tehtyä pitkäaikaista työtä kuituverkon laajentamisen parissa ja olemme iloisia saadessamme jatkaa sitä hyvältä pohjalta, JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglund sanoo.

JNT toimittaa jo nyt muun muassa IPTV-palveluita asiakkailleen Maalahteen. Yhtiö on tehnyt monen vuoden ajan hyvää ja rakentavaa yhteistyötä Bothnia Broadbandin kanssa. Jotta kauppa olisi sujuva niiden asiakkaiden osalta, joita se koskettaa, JNT järjestää syksyn alussa infotilaisuuden kertoakseen palveluistaan.

– Tämä on mielestäni hyvä ratkaisu molempien osapuolten kannalta, Malmsten tiivistää. Turvaamme edelleen korkealaatuiset tietoliikenneyhteydet Maalahdessa, ja JNT pystyy osakeluovutuksen myötä laajentamaan toiminta-aluettaan ja jatkamaan aktiivista ja pitkäjänteistä työskentelyä seudun korkealaatuisen ja tarkoituksenmukaisen tietoliikenneinfrastuktuurin eteen.

 

JNT (Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy)

JNT (Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy) toimii IT- ja tietoliikennealalla. Liikevaihto on 14 miljoonaa euroa, ja asiakkaina on yksityishenkilöitä, yrityksiä ja julkisen sektorin toimijoita. Yhtiön pääasiallinen markkinaalue sijoittuu Pohjanmaalle ja erityisesti rannikkoseudulle. Yhtiöllä on 60 työntekijää Vaasassa ja Pietarsaaressa.

 

Bothnia Broadband Oy

Osakeyhtiö Bothnia Broadband perustettiin vuonna 2000 kotipaikkanaan Maalahti. Maalahden kunta omistaa yhtiön kokonaan. Yhtiö tuottaa nopeita ja turvallisia tietoliikenneyhteyksiä Maalahden seudulla. Yhtiö toimii tietoliikenteen eri osa-alueiden, kuten data-, puhelin-, TV- ja IT-palveluiden tuottajana ja palvelee sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä.

 

Maalahden kunta

Maalahti on kaksikielinen saaristokunta Pohjanmaalla. Kunta sijaitsee noin 25 kilometriä Vaasasta etelään. Kunnassa on 5 500 asukasta, joista enemmistön (85 %) kielenä on ruotsi ja vähemmistön (10 %) suomi.

 

Lisätietoja antavat Maalahden kunta:

Jenny Malmsten, kunnanjohtaja, puh. 050 437 2447, jenny.malmsten[a]malax.fi

Bothnia Broadband Oy: Kjell Ahläng, hallituksen puheenjohtaja, puh. 050 565 1950, kjell[a]convido.fi

JNT: Maria Höglund, toimitusjohtaja, puh. (06) 786 8100, 044 721 8100, maria.hoglund[a]jnt.fi