Melkein 1000 flossasi uuden Suomen ennätyksen Pietarsaaressa

Kaupan- ja kulttuurin yö, Spotlight, järjestettiin Pietarsaaressa keskiviikkona 22.8.2018. Yksi illan ohjelmista oli flossaustanssijoiden ennätysyritys, jonka JNT järjesti. Tavoitteena oli saada ennätysmäärä flossaajia ja ennätys olisi ensimmäinen laadultaan, koska vastaavaa ennätystä ei ole ennen tehty. Epävirallinen Suomen ennätys oli ennen 750 flossaajaa, joka rikottiin kesäleirin yhteydessä Porissa tämän vuoden kesäkuussa.

Ennätysyritys aloitettiin kello 19 lämmittelyllä, yleisössä olevien vanhempien flossaus-ohjeistuksella sekä fiilistä kohottavalla puheella, jonka piti juontaja Antti Koivukangas. Koivukankaalla oli mukana lavalla floss-asiantuntijat Agnes Skytte ja Emmi Mäenpää, jotka ammattimaisesti näyttivät liikkeet ja tahdin. Kun flossaus viimein pääsi käyntiin, eivät monien lantiot ja kädet pysyneet paikoillaan.

Illan kuvamateriaalin perusteella voimme kiitollisina todeta, että ennätysyritys veti paikalle noin 1200 ihmistä, joista 80 % arvioitiin osallistuvan flossaukseen, eli noin 960 ihmistä. Tämä tarkoittaa, että Pietarsaaressa emme ainoastaan rikkoneet Pohjanmaan ennätystä vaan myös epävirallisen Suomen ennätyksen.