Nollge-Anturit ovat säästäneet meiltä paljon aikaa ja rahaa

Åsa Björkman, toimitusjohtaja
Ebba Kiinteistö Oy

Nollge on JNT:n tarjoama IoT-järjestelmä. Langattomat anturimme ja paikantimemme auttavat kriittisten toimintojen, kiinteistöjen, kiinteistötekniikan ja kohteiden turvaamisessa ja valvonnassa. Tuotteet ovat täysin langattomia, minkä ansiosta ne on erittäin helppo asentaa ja tarvittaessa siirtää.

Kiinteistöosakeyhtiö Ebba Pietarsaaressa otti käyttöön noin 20 sisäilma-anturia suunnilleen vuosi sitten. Toimitusjohtaja Åsa Björkman on erittäin tyytyväinen päätökseen: ”Saimme ennen kaikkea yksinkertaisen ja automaattisen järjestelmän ilmanlaadun tarkkailemiseksi. Ne olivat myös edullinen ratkaisu, sillä ne on mahdollista jälkiasentaa mihin kiinteistöön tahansa ilman sähkökaapeleita ja erityisosaamista.”

Anturit valvovat osittain kiinteistöjä, joissa ei ole automaattista kiinteistöjärjestelmää. ”Käytämme antureita pysyvästi useimmissa asunnoissa, mutta meillä on myös muutamia siirrettäviä antureita, jotka on helppo siirtää tilapäisesti asunnosta toiseen, mikäli asukas valittaa esimerkiksi lämpötilasta tai huonosta ilmasta.”

”Anturit ovat säästäneet meiltä paljon aikaa. Ennen kaikki tehtiin manuaalisesti. Talonmies lähetettiin tarkastamaan valituskohde, ja kun mitään ei löytynyt, kutsuimme ulkopuolisen henkilön tekemään mittauksia. Nyt voimme itse sekä tarkastaa että seurata mittaustietoja etänä, mikä helpottaa ja nopeuttaa prosessia sekä meille että asukkaille.”

Jopa suurilta kustannuksilta on vältytty. ”Talvella vältyimme muun muassa putken jäätymiseltä, josta olisi luultavasti aiheutunut vesivahinko. Tämä on sen ansiota, että anturit ilmoittivat meille laskevasta lämpötilasta paikassa, jossa patterit oli vahingossa kytketty pois päältä”, Åsa kertoo.

Mittaustiedot reaaliajassa ja pitkäkestoiset akut

Verkkoportaalista näet sekä reaaliaikaiset että tallennetut mittaustiedot. Voit kirjautua sisään verkkoportaaliin missä tahansa oletkin, ja siten voit seurata kiinteistön sisäympäristöä etänä. Mikäli kriittiset arvot ylittyvät, saat ilmoituksen sähköpostilla tai tekstiviestinä. Nollge-antureissa on sisäänrakennetut akut, jotka kestävät 5–10 vuotta. SIM-korttia tai internet-yhteyttä ei tarvita, sillä kaikki viestintä tapahtuu langattoman Sigfox-verkon kautta, joka mahdollistaa erittäin laajan kantaman ja todella alhaisen energiankulutuksen.

Tutustu JNT:n Nollge-antureihin!

Nollgen valikoimissa on myös ulkoilma-antureita sekä antureita teollisuuslaitoksiin ja vaativiin ympäristöihin. Verkkokaupassamme on myös GPS-paikantimia muihin tarkoituksiin, esimerkiksi ajoneuvojen ja työkoneiden sijainnin määrittämiseen – tietoa, jota voidaan käyttää tehokkuuden ja resurssien käytön parantamiseen.