PlayStation 4 Virtual Reality (VR) markkinoille syksyllä

Selvää on, että virtual reality on asia, josta kaikki puhuvat tämän vuoden Game Developers Conference -tapahtumassa San Franciscossa. Näin ollen ei ole mikään ihme, että Sony julkaisi tällä viikolla tulevat virtuaalilasinsa, Playstation VR:n, hinnan sekä lanseerauspäivämäärän. Virtuaalilasit tulevat markkinoille tämän vuoden lokakuussa ja hinta on 399€.  Tämä on 200 euroa vähemmän kuin kilpailijalla Oculus Riftillä, jonka virtuaalilasit tulevat markkinoille myöhemmin maaliskuussa ja puolet huhtikuussa markkinoille tulevan HTC Viven hinnasta.  

 Virtual reality

Tämän vuoksi saattaa etukäteen vaikuttaa siltä, että virtual reality-sota on ohi ennen kuin se on edes alkanut, mutta tilanne on itse asiassa muuttunut vain monimutkaisemmaksi. Sonyn Playstation VR on halvempi. Yritys ei kuitenkaan kertonut heti, että käyttääkseen Playstation VR:ää tarvitaan myös Playstation Camera -tarvike, joka ei kuulu Playstation VR -pakettiin, vaan joka on ostettava erikseen. Kameran hinta on n. 70 €.  Siltikin Playstation VR voi edelleen olla halvempi kuin kilpailijansa. Kun Oculus Riftin virtuaalilasit vaativat kunnollisen tietokoneen, toimii Playstation VR suoraan Playstation 4 kanssa, joka maksaa paljon vähemmän kuin kunnollinen pöytätietokone.

 

https://youtu.be/cw6x80Qdzak

 

 Virtual reality

Huolimatta suhteellisen matalasta hinnasta ovat monet kriitikot sitä mieltä, että Sony jäi VR-junasta alkaessaan keskittyä Playstation 4:ään. Oculus Rift ja HTC Vive saattavat molemmat olla kalliimpia, mutta niillä on samalla huomattavasti parempi laitteisto ja ne toimivat avoimella alustalla, kun taas Sony on lukittuna Playstation 4:ään.

 

 

Vaihtoehto näille, jossa on tosin enemmän teknisiä ratkaisuja, on testata JNT:n omaa VR-muunnelmaa, jonka saa huomattavasti edullisempaan hintaan. Tuote rakentuu Googlen Cardboard glassille ja sen on kehittänyt JNT yhteistyössä Oravaisista olevan Orapac-yrityksen kanssa.

 JNT Virtual reality

 

 

Tässä versiossa matkapuhelinta käytetään ”silmälasilaatikossa” ja pelataan VR-pelejä ja -ohjelmia, joita voi ladata Google Playstä tai App Storesta. Silmälaseja myydään JNT:llä hintaan 19,90€.