Näin vuoden 2020 lopussa haluan hiukan palata menneeseen vuoteen…

Ja voin todeta, että paljon on tapahtunut! On ollut erikoisten olosuhteiden vuosi myös JNT:lle ja olemme saaneet pohtia miten työskennellä ja liikkua. Moni on, mikäli mahdollista, suureksi osaksi tehnyt töitä kotoa päin. Tiimityöstä on tullut arkipäivää ja mukavia kahvitaukoja on kaivattu.

Liiketoiminnassamme taas ei ole ollut mitenkään synkkä vuosi, päinvastoin olemme pystyneet kasvamaan ja ottamaan  suuria askeleita eteenpäin.

Olemme vuoden aikana saavuttaneet uusia ennätyksiä kuituverkon laajentamisessa. JNT löytyy kuitukartalta yhä suuremmalta alueelta. Rakennamme parhaillaan useammalla alueella ja meillä on jo uusille alueille rakentamispäätöksiä  joita toteutetaan tulevana vuonna. Viimeisin päätös on Raippaluoto. Kuitu on vakain ratkaisu telecompalveluille ja kuitua tarvitaan kaikkialla jotta Pohjanmaa myös tulevaisuudessa pysyy vahvana.

Olemme tuoneet markkinoille myös uuden palvelun, JNT Vuokrakuidun, konseptin jossa tietääksemme olemme aivan ensimmäisiä Suomessa. Konsepti on herättänyt kiinnostusta alallamme ja tuotu esille monissa yhteyksissä.

Olemme myyneet ja toimittaneet palvelujamme yhä useammille yritysasiakkaille Kokkolan ja Vaasan välisellä alueella. Datakeskustamme North Shore:a ja puhelinpalveluamme Cloudberry:ä käyttää yhä kasvava määrä yrityksiä. Olen iloinen ja kiitollinen siitä että kerta toisensa jälkeen näytämme laajan osaamisemme ja pätevyytemme. Osaamisemme ja pätevyytemme ovat korvaamattomia ja meidän yritysasiakkaamme arvostavat näitä ja ne herättävät huomiota.

Olemme kytkeneet palvelujamme monille taloyhtiöille Vaasassa ja Kokkolassa. Yhä useammilla asiakkailla on nopeampi internetliittymä. Varsinkin tämä vuosi etätöineen ja etäopiskeluineen on näyttänyt nopean yhteyden tarpeen.

Liikkeemme, Multitronic-JNT, on myynyt hyvin erityisesti kun koronarajoitukset tulivat keväällä ja taas lokakuussa toisen aallon seurauksena. On hienoa näinä aikoina että myynti on vetänyt!

Asiakaspalvelijammekin ovat näyttäneet taitonsa. Yhteydenottojen määrä, puhelujen, s-postin ja muiden kanavien kautta, on suuri. Syksy oli rankka, elo- lokakuun aikana vastattujen soittojen määrä kasvoi kolmanneksella. Kaikki asiakaspalvelijat ovat kuitenkin kärsivällisesti ja ystävällisesti onnistuneet palvelemaan näitä asiakkaita.

Tekniikan puolella on 5G:n rakentaminen aloitettu. Meillä on JNT:n oma 5G piloottiprojekti. Tästä lisää tietoa myöhemmin!

Olemme vuoden aikana ottaneet käyttöön GFast-switchit taloyhtiöille ja sitä mukaa päivittäneet verkkomme varustusta. Tänä vuonna on netin käyttö lisääntynyt, osittain johtuen siitä, että kasvava määrä asiakkaita tekee etätyötä, osittain koska meillä on enemmän asiakkaita.

Jatkamme ahkerasti JNT:n digitalisointia, ja haluamme mahdollistaa yhä digitaalisempia työtapoja varsinkin rutiinitehtävissä. Meillä on tänä vuonna otettu käyttöön uusi itsepalveluportaali asiakkaita varten, Selfie. Myös IoT:n, Internet of Thingsin, suhteen olemme edenneet. Ryhdyimme osaomistajaksi Connected Finlandiin, otimme siten aktiivisen roolin Suomen IoT markkinoilla. Osana sitä kehitämme myös omaa Nollge-konseptiamme, palveluja helpottamaan ja digitalisoimaan arkeamme.

Yksi vuoden merkkipaalu oli kun elokuussa ostimme Maalahdessa sijaitsevan Bothnia Broadbandin. Meillä on nyt meneillään BoB:n toiminnan integroiminen JNT:hen. Vuodenvaihteessa BoB sulautuu JNT:hen. Teemme parhaamme jotta siirtymä on joustava.

Usein käytämme euroja ja taloutta menestyksen mittapuuna, myönteiselle kehitykselle vaaditaan kuitenkin selkeitä tekoja, sekä asiakkaita jotka kääntyvät puoleemme. Käytännössä siis toimivia teknisiä alustoja ja infraa, toimivaa asiakaspalvelua ja aktiivista myyntiä. Näissä olemme tämän vuoden aikana onnistuneet, kiitos yhtiön sitoutuneille työntekijöille. Olen todella ylpeä ja kiitollinen saadessani työskennellä kaikkien JNT:läisten kanssa!

Katsoessani eteenpäin tulevaan vuoteen olen täynnä intoa tarttua meidän kaikkiin mahdollisuuksiin. Olemme sekä pieni että suuri yhtiö, joka kerta toisensa jälkeen osoittaa voivansa tarjota miltei mitä tahansa ratkaisuja, kunhan itse haluamme ja uskallamme. Ja me uskallamme!

Hyvää Uutta Vuotta minun puolestani!

Maria Höglund, TJ