Suojaa lastasi verkossa

Vaikka lapset ovat nykyään kasvaneet digitaalisessa maailmassa, heillä ei useinkaan ole tietoa siitä, miten internetiä käytetään turvallisesti. Siksi vanhempien vastuulla on suojella, opastaa ja opettaa heitä, miten surffata turvallisesti. Nämä taidot suojaavat lapsia verkkomaailman pimeältä puolelta – sopimattomalta sisällöltä, verkkokiusaamiselta, ruuturiippuvuudelta ja verkkouhilta.

Digitaalinen vanhemmuus tarkoittaa rajojen asettamista, ohjaamista ja tukemista. Kannusta avoimeen viestintään ja ole hyvä roolimalli. Selitä, miksi asetat tietyt säännöt. Varmista, että lapsesi ymmärtävät, että he voivat, ja heidän pitää puhua pelottavista tai järkyttävistä asioista, joita he saattavat kohdata verkossa, ilman huolta ongelmista.

Joskus ihmiset teeskentelevät verkossa olevansa joku, jota he eivät ole, ja lapsille on tehtävä tämä selväksi. Muistuta lapsiasi usein siitä, etteivät he saa koskaan jakaa kuvia ja henkilökohtaisia tietoja, kuten puhelinnumeroita, asuinpaikkaa tai koulunsa nimeä, tuntemattomien kanssa verkossa.

Noudata ikä­rajoja

Sosiaalisen median palvelut käyttävät ikärajoituksia syystä, joten harkitse tarkkaan, jos päätät olla noudattamatta niitä. Kannusta lapsiasi ja nuoriasi kohtelemaan muita kunnioittavasti verkossa ja olemaan ystävällisiä muita kohtaan keskusteluissa ja kommenteissa.

Kätevät työkalut vanhempien valvontaa varten

Yksinkertainen ja tehokas tapa rajoittaa ruutuaikaa, suodattaa sisältöä ja suojella lapsia verkossa on käyttää F-Securen perhesäännöt-työkalu. Tämä ominaisuus sisältyy F-Secure Total -lisensseihin. Voit käyttää samaa profiilia eri laitteissa, hallita sääntöjä etänä ja käyttää samaa sovellusta koko perheelle. Ominaisuus sisältää mm:.

  • Valvo ruutu­aikaa. Liiallinen ruutuaika voi johtaa fyysiseen passiivisuuteen, ruuturiippuvuuteen ja uniongelmiin. Sovi lapsesi kanssa sopivasta ruutuajasta arkisin ja viikonloppuisin ja määritä sallittu ruutuaika lapsilukon avulla.
  • Suodata sopimaton verkkosisältö. Voit suojella lastasi sopimattomalta sisällöltä käyttämällä automaattista sisällönsuodatusta. Lapsilukko-ominaisuuden avulla voit estää verkkosivustoja ja suodattaa seksuaalista sisältöä ja muita ei-toivottuja sisältöluokkia pois lapsesi laitteiden hakutuloksista.
  • Tarkista asennettavat sovellukset. Haluatko sallia lastesi asentaa sovelluksia ilman lupaasi? Liian löysät säännöt pelien lataamisesta ja sovelluksen sisäisten ostojen tekemisestä voivat johtaa ikäviin yllätyksiin tililläsi. Se voi myös johtaa siihen, että lapset lataavat sovelluksia, jotka eivät sovi heidän ikäisilleen. Asennusten tarkistaminen ja hyväksyminen onnistuu helposti lapsilukkosovelluksen avulla.

F-Secure Total suojaa myös lapsesi laitteita haittaohjelmilta ja viruksilta, jos he lataavat vahingossa saastuneita tiedostoja tai napsauttavat haitallisia linkkejä. Kun perhe matkustaa, Total-pakettiin sisältyvän VPN:n avulla voit katsoa suomalaisia suoratoistopalveluita myös ulkomailla. VPN:n avulla voit myös selata turvallisesti julkisissa Wi-Fi-verkoissa, kuten lentokenttien ja hotellien langattomassa internetissä.

Lue F-Securen 7 turvallisuusvinkkiä lapsille – helppotajuinen artikkeli siitä, miten tätä tärkeää aihetta voi ottaa puheeksi lasten ja nuorten kanssa.

Tilaa F-Secure TOTAL

Saat nyt –50% alennuksen F-Secure Totalista kahden kuukauden ajan. Tarjous koskee F-Secure Total 2, 3, 5 ja 10 laitteelle.

Normaalihinta:
F-Secure TOTAL 2 (kahdelle laitteelle): 4,90 €/kk
F-Secure TOTAL 3 (kolmelle laitteelle): 6,90 €/kk
F-Secure TOTAL 5 (viidelle laitteelle): 8,90 €/kk
F-Secure TOTAL 10 (kymmenelle laitteelle): 13,90 €/kk

Nämä ominaisuudet sisältyvät F-Secure Total -pakettiin:

Tietoturva – Pidä laitteesi turvassa viruksilta ja haittaohjelmilta, ja suojaa rahojasi verkossa.
✓ Virustorjunta
✓ Selauksen suojaus
✓ Vanhempien työkalut

Yksityisyys – Salaa yhteytesi, estä hakkerit ja seuranta, ja selaa netissä huolettomasti myös julkisissa Wi-Fi-verkoissa.
✓ Yksityisyyden suojaus
✓ Wi‑Fi-suojaus
✓ Virtuaalinen sijainti

Identiteettisuojaus – Tallenna salasanasi suojattuun holviin, ja valvo henkilötietojasi verkossa.
✓ Verkossa olevien henkilötietojen valvonta
✓ Apua identiteetti­varkaus­tilanteissa
✓ Salasanojen­hallinta­ohjelma (ei kuulu Total 1 palveluun)