Hosting och datacenter

Är du på jakt efter en pålitlig och förmånlig hostingtjänst? Är det dags att uppgradera dina servrar och flytta dem till ett modernt och säkert datacenter? Via North Shore Datacenter erbjuder JNT pålitliga och prisvärda lösningar för företag och organisationer i alla storlekar.

North Shore Datacenter grundades 2018 av JNT och elbolaget Herrfors, eftersom diskussioner med kunder visat att det finns en efterfrågan av ett lokalt och tryggt datacenter i Österbotten. Vi erbjuder serverutrymme enligt behov.

Pålitliga datacenter- och hostingtjänster nära dig


Våra kunder kan helt enligt eget behov välja mellan North Shore DCs tjänster: VPS, dedicated server och colocation. VPS innebär att du som kund endast hyr en privat virtuell server. Dedicated server är i sin tur en fysisk server tillägnad enbart åt kundens egna virtuella servrar. Colocation innebär att kundens egna servrar placeras i North Shores moderna och säkra utrymmen. Dessutom får du alltid projektledning samt tillgång till Remote Hands-tjänst som innebär att företag som har sina servrar placerade hos oss även kan överlåta hela eller en del av det fysiska arbetet som servrarna kräver. På så sätt Behöver du inte oroa dig för dina servrar utan kan istället fokusera på ditt företags kärnverksamhet.

Effektiva, miljövänliga hostingtjänster i Jakobstad

North Shore har två datacenter i Jakobstad. De lugna, trygga och svala områdena vid Bottniska vikens kust erbjuder ett kraftfullt och kostnadseffektivt naturligt kylsystem vilket gör att området lämpar sig utmärkt för datacenter- och hostingtjänster. Områdena har dessutom mycket snabba nätverksanslutningar och goda förbindelser till såväl övriga Finland som till Norden och hela Europa och övriga världen.

North Shores datacenter drivs till 100% av grön el från elbolaget Herrfors. I händelse av elavbrott startar backup-generatorer genast för att garantera en oavbruten strömförsörjning. Dessa testas varje vecka. Bränslet i backup-generatorerna är tillräckligt för att hålla igång servrarna i över en vecka och UPS-system garanterar att avbrott i strömförsörjningen aldrig uppstår.

Läs mera om North Shore Datacenter här.

Co-Location

Om ditt företag äger sina egna servrar är vår tjänst Co-Location ett utmärkt och kostnadseffektivt alternativ. De kan placeras i North Shores toppmoderna och hypersäkra datacenter med övervakning 24 timmar om dygnet. Co-Location fungerar också perfekt som lösning för off-site backup eller disaster-recovery.

Läs mera om Co-Location här.

Virtual Private Server

En virtual private server är ingen fysisk server, utan en av många virtuella servrar på en dedikerad server. Alla privata virtuella servrar har ändå sina egna egenskaper och den kapacitet som ägaren till servern behöver. Du kan med andra ord vara helt säker på att prestandan och hastigheten inte blir lidande, trots att den delar på samma fysiska serverhårdvara med andra virtuella privata servrar.

Läs mer om Virtual Private Server här.

Mer info

Vill du veta mer? Kontakta oss då via kontaktformuläret nedan, ring oss på 06 786 8200 eller skicka e-post till foretagslosningar[a]jnt.fi.

Du kan också besöka oss på Alholmsgatan 3 i Jakobstad, eller Fredsgatan 22 i Vasa.