SIP-trunk Växelanslutning

För effektiv och smidig kommunikation finns JNT:s säkra och kostnadseffektiva växelanslutning, SIP-trunk. När ni tar i bruk en sip-trunk kan de gamla ISDN-förbindelserna avslutas, detta innebär en rejäl kostnadsinbesparing.

vad är en sip-trunk?

SIP-trunk är en växelanslutning som JNT erbjuder till företag som vill ringa förmånligt och utnyttja alla de funktioner den egna IP-baserade telefonväxeln erbjuder. Tjänsten stöder de flesta IP-växlar och fungerar som ersättare för traditionella företagsanslutningar.

SIP-trunken ger tillgång till alla de basfunktioner och tjänster som traditionell telefoni erbjuder, såsom nummerserier, direktinringning, samtal till larmtjänst och andra samhällstjänster. De flesta tilläggstjänster som erbjuds för traditionell telefoni kan också fås i kombination med SIP-trunk-tjänsten.     

SIP-trunk kan kopplas till så gott som vilken IP-växel som helst, man kan också utnyttja en befintlig nätverksanslutning, såsom fiber. Tjänsten är dessutom helt flyttbar och kan enkelt följa med till en ny adress.

SIP-trunkar ersätter helt enkelt de traditionella ISDN-förbindelserna vilket leder till en rejäl kostnadsbesparing. Med en sip-trunk är samtalskvaliteten hög medan priserna är låga.

Passar SIP-trunk ihop med mitt system?

SIP-trunken kan anslutas till flertalet tjänster, såsom IP-baserade telefonilösningar eller Skype/Lync-baserade tjänster. De befintliga telefonnummerserierna går dessutom i de allra flesta fall att behålla och kan användas för tjänsten oberoende av nuvarande operatör.

För att ta i bruk en SIP-trunk behövs en telefonväxel för IP-telefoni som stöder SIP-trunk, en så kallad IP-PBX. Man kan även behålla sin ISDN-baserade växel och ansluta vår SIP-trunk till den. Vi installerar helt enkelt en konverter som gör att din växel blir IP-PBX kapabel.

Ni kan välja om ni önskar en individuell SIP-trunk lösning för att komplettera ert existerande system eller om ni önskar en paketlösning från oss. I det senare alternativet installerar vi ett komplett IT- och kommunikationspaket till er som möter era behov och önskemål.

vad kostar en sip-trunk?

Du kan välja mellan två olika alternativ: SIP-trunk Basic och SIP-trunk Advanced.

SIP-trunk Basic

  • Passar utmärkt för mindre företag.
  • 10 telefonnummer och 10 talkanaler ingår som standard.
  • Allt som behövs är en internetanslutning med fast ip-adress, vilken vi kan hjälpa till med vid behov.
  • Leveransen sker över VPN, säkrad dedikerad internetanslutning eller offentligt nät.
  • Priser från 35€/mån, plus en inkopplingsavgift på 100€.

SIP-trunk Advanced

  • Passar större företag, städer, kommuner och samfund med mycket taltrafik och högre krav på driftsäkerhet.
  • 30 talkanaler ingår som standard.
  • Allt som behövs är en internetanslutning med fast ip-adress, vilken vi kan hjälpa till med vid behov. L
  • Leveransen sker över VPN, säkrad dedikerad internetanslutning eller offentligt nät.
  • Pris enligt offert.

Priserna är Moms 0%

varför ska jag välja en sip-trunk från JNT?

JNT:s SIP-trunk gör det lättare för företag att övergå till ny teknologi inom telefonin. SIP-trunken passar både större och mindre företag eftersom tjänsten anpassas enligt användarens behov.

JNT är baserat i Österbotten och arbetar med och för företag i Österbotten. Vi hjälper er med installation och uppehåll av tjänsten. Eftersom vi finns nära till hands har vi också möjlighet att komma på besök ifall det behövs.

cloudberry växeltjänst

Om ni vill göra er av med er gamla telefonväxel eller om ni inte har en telefonväxel som stöder IP-telefoni skulle vår molnbaserade kommunikationstjänst Cloudberry vara ett bra alternativ för er. Läs mer om Cloudberry här.

Mer info

Vill du veta mer? Kontakta oss då via kontaktformuläret nedan, ring oss på 06 786 8200 eller skicka e-post till foretagslosningar[a]jnt.fi.

Du kan också besöka oss på Alholmsgatan 3 i Jakobstad, Tvärgränden 7 i Vasa, eller Heinolasvängen 12 i Karleby (Konttoripistes lokal).